ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αντιπυρηνική εκδήλωση στο τέρμα της οδού Λήδρας

Κοινές δράσεις από οικολογικές οργανώσεις στην Κύπρο και εξωτερικό

ΚΥΠΕ

Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών συμμετέχει στην αντιπυρηνική εκδήλωση που διοργανώνεται αύριο Κυριακή 24 Μαΐου 2015 στις 12:30μμ στο τέρμα της οδού Λήδρας, στη Λευκωσία.

Όπως είναι γνωστό, η Τουρκία σχεδιάζει την ανέγερση δυο πυρηνικών σταθμών στη Σινώπη και στη Μερσίνα. Η περιοχή στην οποία προγραμματίζεται να ανεγερθεί ο σταθμός στην Μερσίνα (απέναντι από την Κύπρο) είναι εξαιρετικά ευαίσθητη σε σεισμούς. Ενδεχόμενος σεισμός θα έχει δραματικά αποτελέσματα όχι μόνο στην Τουρκία, αλλά σε ολόκληρη την Ανατολική Μεσόγειο. Ο ίδιος κίνδυνος παραμονεύει και στα παράλια της Μαύρης Θάλασσας όπου προγραμματίζεται η ανέγερση δεύτερου πυρηνικού σταθμού.

Λαμβάνοντας υπόψη την επικινδυνότητα του θέματος, οι Οικολόγοι και οι οικολογικές οργανώσεις στην Κύπρο, στην Τουρκία, στην Ελλάδα, στην Αρμενία, στη Ρουμανία και στη Γεωργία διοργανώνουν κοινές δράσεις αύριο Κυριακή, 24 Μαΐου στις 12:30μμ. Διοργανώνονται πορείες κατά της πυρηνικής απειλής με την απαίτηση να σταματήσει η Τουρκία να θέτει σε κίνδυνο τις γείτονες χώρες και το λαό της.

Στην Κύπρο η πορεία διοργανώνεται σε συνεργασία Ελληνοκυπριακών και Τουρκοκυπριακών οργανώσεων και κομμάτων, στη Λευκωσία, στο τέρμα της οδού Λήδρας στις 12:30μμ. Ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών, κ. Γιώργος Περδίκης θα προβεί σε δηλώσεις στις 12:45μμ. 


 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Περιβάλλον: Τελευταία Ενημέρωση