ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Λάρνακα: Πιέσεις για να ολοκληρωθούν τα αντιπλυμμυρικά έργα

Λουρουτζιάτης: Άμεσα τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα

ΚΥΠΕ

Πιέζει η Επιτροπή Εσωτερικών της Βουλής τους Δήμους Λάρνακας και Αραδίππου όπως εργαστούν άμεσα, ώστε να γίνουν τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα μέχρι τον Οκτώβριο, για να μην αντιμετωπιστεί ξανά το φαινόμενο των προβλημάτων από τη θεομηνία, όπως είχε συμβεί φέτος το χειμώνα.

Το θέμα το οποίο συζητήθηκε σήμερα στην Επιτροπή Εσωτερικών, θα επανέλθει προς συζήτηση τον προσεχή Σεπτέμβριο, με στόχο τον έλεγχο των κρατικών υπηρεσιών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Στο μεταξύ, αναφορικά με τις αποζημιώσεις στους πληγέντες, εκκρεμούν 50 ενστάσεις, που αφορούν οικίες, αυτοκίνητα και επαγγελματικές στέγες.

Λουρουτζιάτης: Άμεσα τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα
Σε δηλώσεις του, μετά από τη συζήτηση του θέματος στη Βουλή, ο Δήμαρχος Λάρνακας, Αντρέας  Λουρουτζιάτης, είπε πως πρέπει να γίνουν άμεσα τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα μέχρι τον Οκτώβριο, για να προσθέσει ότι στην περιοχή Καμάρες αναμένεται μια γεωτεχνική μελέτη από το Τμήμα Αρχαιοτήτων, σε ό,τι αφορά τη σταθερότητα του μνημείου, αφού το κανάλι περνά κάτω από το ένα πόδι των Καμάρων και το κανάλι το ίδιο που εκρέει προς τη θάλασσα.

Το κόστος για το έργο στις Καμάρες ανέρχεται γύρω στις 600 χιλιάδες ευρώ, ενώ έχει οριστεί χρονοδιάγραμμα μέχρι τον Οκτώβριο του 2015. Στο σύνολο του αντιπλημμυρικού έργου κοστολογείται γύρω στα 6 με 8 εκατομμύρια ευρώ και θα πραγματοποιηθεί κατά φάσεις.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση