ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στα χαρακώματα ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ για την Ελλάδα

Για αποκρουστική καπηλεία του ελληνικού δράματος κατηγορεί ο ΔΗΣΥ το ΑΚΕΛ

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Έντονη διαμάχη ΔΗΣΥ ΑΚΕΛ ενόψει των εξελίξεων στην Ελλάδα. Οι εξελίξεις των τελευταίων εικοσιτετράωρων στην Ελλάδα έχουν προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων, με τα πολιτικά κόμματα να στέκονται μεν στο πλευρό της Ελλάδας, να επικρίνουν ωστόσο σφόδρα –πλην του ΔΗΣΥ- τη στάση που κράτησε η κυπριακή κυβέρνηση.

Σφοδρή κριτική στην κυπριακή κυβέρνηση και τον Υπουργό Οικονομικών, εξαπολύει το ΑΚΕΛ δια μέσω ανακοίνωσής του. Σε ανακοίνωση επικρίνεται ο Υπουργός Οικονομικών ότι «συντάχθηκε πλήρως με τους Γερμανούς και τους υπόλοιπους νεοαποικιστές της Ευρώπης» προσθέτοντας την πλήρη στήριξη του ΑΚΕΛ στην ελληνική κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό. Το γάντι σήκωσε ο ΔΗΣΥ, όπου ο Εκπρόσωπος Τύπου Πρόδρομος Προδρόμου κατηγόρησε το ΑΚΕΛ για «αποκρουστική καπηλεία του ελληνικού δράματος».

Οι νεοφιλελεύθερες προσεγγίσεις των θεσμών
«Έχει διαφανεί ότι η βαθιά ανθρωπιστική κρίση και η φτωχοποίηση του Ελληνικού λαού ουδόλως ενδιαφέρουν τους θεσμούς. Εκείνο που τους ενδιαφέρει είναι ο εξευτελισμός και η ταπείνωση της Ελλάδας με στόχο κανένας λαός στην Ευρώπη να μην τολμήσει να σηκώσει κεφάλι ξανά» αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΑΚΕΛ. Την ίδια στιγμή επισημαίνεται ότι «μια απλή ανάγνωση των απαράδεκτων προτάσεων των θεσμών προς την Ελλάδα οδηγεί αβίαστα στο συμπέρασμα ότι αυτές αποτελούν προϊόν νεοφιλελεύθερων προσεγγίσεων είναι αντιαναπτυξιακές, υφεσιακές και οδηγούν σε περαιτέρω λιτότητα και φτωχοποίηση του Ελληνικού λαού».
Μια απλή ανάγνωση των απαράδεκτων προτάσεων των θεσμών προς την Ελλάδα οδηγεί αβίαστα στο συμπέρασμα ότι αυτές αποτελούν προϊόν νεοφιλελεύθερων προσεγγίσεων, είναι αντιαναπτυξιακές, υφεσιακές και οδηγούν σε περαιτέρω λιτότητα και φτωχοποίηση του Ελληνικού λαού.

Ο Χάρης στο πλευρό των νεοαποικιστών
«Δυστυχώς και παρά τις λεκτικές διαβεβαιώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας για στήριξη στην Ελλάδα, στην πράξη η Κύπρος δια των ενεργειών του Υπουργού Οικονομικών συντάχθηκε πλήρως με τους Γερμανούς αλλά και τους υπόλοιπους νεοαποικιστές της Ευρώπης. Η απόφαση να μην δοθεί οποιαδήποτε παράταση ή άλλη διευκόλυνση στην Ελλάδα ήταν Ομόφωνη και αυτό λέει πολλά, όπως επίσης και το γεγονός ότι η Κύπρος συμφώνησε με την εκδίωξη του Έλληνα Υπουργού από το Eurogroup» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΑΚΕΛ.
Για άλλη μία φορά λοιπόν η Κυπριακή Κυβέρνηση δεν είπε την αλήθεια, έμεινε εκτεθειμένη αφήνοντας για άλλη μια φορά την Ελλάδα μόνη.

Στο πλευρό της Ελλάδας
Τέλος όσον αφορά το τι πρέπει να γίνει στην Ελλάδα, αυτό είναι υπόθεση του Ελληνικού λαού και την Ελληνικής Κυβέρνησης.
Το ΑΚΕΛ με συνέπεια συμπαρίσταται και στηρίζει την Ελληνική Κυβέρνηση και τον Ελληνικό Λαό στη δύσκολη και άνιση μάχη που δίνουν. 
Για αποκρουστική καπηλεία του απόλυτου δράματος του ελληνικού λαού από το ΑΚΕΛ έκανε λόγο ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ Πρόδρομος Προδρόμου εξαπολύοντας δριμεία επίθεση στο ΑΚΕΛ για το γεγονός ότι από το δράμα της Ελλάδας, το μόνο που τους απασχολεί είναι η αντιπολίτευση στο Νίκο Αναστασιάδη και άδικες επιθέσεις στον Υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη.
Ένας από μηχανής θεός
«Ζούμε ώρες απολύτου δράματος για την Ελλάδα» ανέφερε ο Πρόδρομος Προδρόμου προσθέτοντας ότι το μόνο που φαίνεται να απομένει είναι μια ευχή, να είναι δυνατό να υπάρξει κάποια in extremis συμφωνία συμβιβασμός την τελευταία στιγμή και ένας από μηχανής θεός για τον ελληνικό λαό.

«Ενώ ο κόσμος χάνεται, η Ελλάδα μοιάζει να χάνεται, το ΑΚΕΛ κομματίζεται και το μόνο που φαίνεται να τους απασχολεί από το δράμα που έφεραν στον ελληνικό λαό οι αυταπάτες, οι αυτοσχεδιασμοί μιας εκ των πραγμάτων επιπόλαιης διακυβέρνησης, είναι να κάνουν αντιπολίτευση στο Νίκο Αναστασιάδη και άδικες επιθέσεις στον Υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Προδρόμου.

Κάνοντας λόγο για «αποκρουστική καπηλεία», υπενθύμισε ότι μέσω του Υπουργού της η Κύπρος ήταν η μόνη που υποστήριξε την απομείωση του ελληνικού δημοσίου χρέους στη διευθέτηση για την Ελλάδα. Αξίζει να σημειωθεί πως και ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου σε προηγούμενη διάσκεψη τύπου υπεραμύνθηκε των κυβερνητικών χειρισμών διερωτώμενος " Δηλαδή όσοι τα έχουν με τον Χάρη Γεωργιάδη έχουν την άποψη ότι για όλα όσα βιώσαμε τον Μάρτη του 2013 φταίει ο Στουρνάρας;  Δηλαδή φταίει ο Χάρης Γεωργιάδης γιατί η Ελλάδα είναι εκτός αγορών εδώ και αρκετά χρόνια; Έμεινε χωρίς μνημόνιο, εξαντλήθηκαν τα όρια του ELA από την ΕΚΤ (πλέον πιστωτικό γεγονός) και ενδεχομένως να μην μπορέσει αύριο να πληρώσει την δόση του 1,6 δις στο ΔΝΤ; Νομίζω πως όσοι προσπαθούν να βρουν στην Κύπρο το εξιλαστήριο θύμα στην τραγωδία που ζει ο ελληνικός λαός, δεν θα ήταν άσχημα να έκαναν μια αυτοκριτική τι θα συνέβαινε στην Κύπρο αν εισακούονταν οι απόψεις τους, να διώχναμε δηλαδή την Τρόικα και να έμενε η Κύπρος χωρίς μνημόνιο". Την ίδια στιγμή εξέφρασε την άποψη πως δεν αξίζει στον ελληνικό λαό να μπει σε τέτοιες περιπέτειες και να πάει δεκαετίες πίσω.

«Ο ΔΗΣΥ είναι απολύτως αλληλέγγυος στον ελληνικό λαό και αυτή η αλληλεγγύη μας οδηγεί να διαπιστώσουμε ότι είναι τελικά εντελώς καταστροφικό και αντιλαϊκό να παραπέμπεται στους πολίτες για δημοψήφισμα μια διαπραγμάτευση που ποτέ δεν ολοκληρώθηκε και πρέπει να θεωρηθεί αποτυχημένη» δήλωσε τέλος ο κ. Προδρόμου.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

Σχεδόν κάθε τύπου πολίτης είναι υποψήφιος για τις Δημοτικές εκλογές - Αθάνατες παραμένουν οι κάρτες
Του Γιάννη Ιωάννου
 |  ΠΟΛΙΤΙΚΗ
X