ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πρόταση για δημιουργία Ακαδημίας Αειφόρου Ανάπτυξης

Αντιμετώπιση περιβαλλοντικών προκλήσεων μέσω χρηματοδοτικών προγραμμάτων

ΚΥΠΕ

Η πρόταση του  Διεθνούς Περιβαλλοντικού Οργανισμού REC για δημιουργία στην Κύπρο Ακαδημίας Αειφόρου Ανάπτυξης συζητήθηκε σήμερα στη συνάντηση που είχε ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Νίκος Κουγιάλης με τον Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή του Οργανισμού Radoje Lausevic.

Σκοπός της συνάντησης, όπως αναφέρει επίσημη ανακοίνωση, ήταν η άμεση προώθηση της συνεργασίας της Κύπρου με τον Οργανισμό και τις 32 χώρες Μέλη του, με στόχο την αντιμετώπιση περιβαλλοντικών προκλήσεων, μέσω εξασφάλισης οικονομικών πόρων από χρηματοδοτικά προγράμματα και μηχανισμούς.

Η πρόταση του Οργανισμού για δημιουργία Ακαδημίας Αειφόρου Ανάπτυξης, προβλέπει την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του Δασικού Κολλεγίου, με σκοπό την επιμόρφωση για θέματα περιβάλλοντος Κυβερνητικών στελεχών, τόσο των Χωρών Μελών του Οργανισμού, όσο και άλλων.

Πιο συγκεκριμένα, όπως προστίθεται στην ανακοίνωση, σημειώνεται το ενδιαφέρον για επιμόρφωση στελεχών των Κυβερνήσεων των χωρών της Βόρειας Αφρικής και Μέσης Ανατολής και με προοπτική να ενταχθούν στο πρόγραμμα και χώρες του Κόλπου.

Ο κ. Lausevic είχε επίσης συναντήσεις με Διευθυντές των Τμημάτων Περιβάλλοντος, Αναπτύξεως Υδάτων, Δασών και Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών για προώθηση της συνεργασίας με στόχο την εξασφάλιση οικονομικών πόρων από οριζόντια ευρωπαϊκά προγράμματα, όπως το Horizon 2020, για υλοποίηση περιβαλλοντικών έργων στη Κύπρο.

Η Κύπρος υπόγραψε τον Καταστατικό Χάρτη του Οργανισμού και τη σχετική Διεθνή Συμφωνία με τη φιλοξενούσα χώρα Ουγγαρία τον Ιούνιο του 2015. Αποστολή του Οργανισμού είναι η παροχή βοήθειας στην αντιμετώπιση περιβαλλοντικών προκλήσεων.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση