ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Παγωμένα στο 46% τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια

Χωρίς σχεδόν καμία διαφοροποίηση από τους προηγούμενους μήνες ήταν το ποσοστό των μη εξυπηρετούμενων δανείων στην Κύπρο τον Απρίλιο σύμφωνα με νεότερα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Κεντρική Τράπεζα.

Το ποσοστό των μη εξυπηρετούμενων ανήλθε στο 46.82% σε σύγκριση με 46.09% τον Μάρτιο, ωστόσο, ενδεχομένως αυτό να οφείλεται κυρίως στη μείωση των συνολικού ποσού των δανείων από 59.8δις ευρώ τον Μάρτιο σε 59.3δις ευρώ τον Απρίλιο. Το ποσοστό των μη εξυπηρετούμενων χορηγήσεων για επιχειρήσεις ανήλθε στο 56.7%, για Μικρομεσαίες στο 66.3% και για νοικοκυριά στο 54.4% ελαφρώς αυξημένο για όλους τους τομείς σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Από την αρχή του έτους και την εφαρμογή της νέας οδηγίας υπολογισμού των προβληματικών δανειοδοτήσεων καταγράφονται μόνο μικρές αυξομειώσεις στο ποσοστό το οποίο ούτε κατέβηκε από το 46% ούτε και το ξεπέρασε. Η τάση αυτή αρχίζει πλέον να δημιουργεί έντονο προβληματισμό  αφού πλέον θα έπρεπε να αρχίσουν να διαφαίνονται τα πρώτα σημάδια μείωσης των προβληματικών εκθέσεων, κάτι όμως που δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα.

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση