ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Υποβολή Αίτησης για το 7o No_Body – 2015 φεστιβάλ χορού

Η τελευταία ημερομηνία υποβολής αιτήσεων έχει οριστεί η 25η Ιουλίου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Με ιδιαίτερη χαρά το Dance Gate Lefkosia ανακοινώνει τους όρους συμμετοχήςστο 7ο No_Body Festival 2015 που θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκυρίακο 21 και 22 Νοεμβρίου 2015 στη Στέγη Χορού Λευκωσίας. Η τελευταία ημερομηνία υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή στο φεστιβάλ έχει οριστεί η 25η Ιουλίου 2015.

Όροι Συμμετοχής

1.Παραστάσεις & Παράλληλες Εκδηλώσεις

Α)Παραστάσεις  φεστιβάλ

  Στη Στέγη Χορού Λευκωσίας

  Σάββατο & Κυριακή, 21 & 22 Νοεμβρίου 2015, 8μμ

Β) Παράλληλες εκδηλώσεις

Στη Στέγη Χορού Λευκωσίας

Δευτέρα 23 και Τριτη 24 Νοεμβρίου 2015

2. Το φεστιβάλ οργανώνει το Δ.Σ. του Dance Gate Lefkosia – Cyprus το οποίο έχει την ευθύνη για τη πραγματοποίηση του σε συνδιοργάνωση με τη Στέγη Χορού Λευκωσίας.

3. Το φεστιβάλ στηρίζουν οι πολιτιστικές υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού. Tο φεστιβάλ θα γίνει σε συνεργασία με το Δήμο Λευκωσίας

 4. Χώρος πραγματοποίησης του Φεστιβάλ θα είναι: Στέγη Χορού Λευκωσίας,  Λευκωσία.

5. Το φεστιβάλ ονομάζεται  «7ο No_Body – 2015 φεστιβάλ χορού, κίνησης και παραστατικών» στα πλαίσια του «PEDIAIOS DANCE FESTIVAL» που συνδιοργανώνουν από κοινού η Στέγη Χορού Λευκωσίας και το Dance Gate Lefkosia-Cyprus

6. Τα έργα που θα επιλεγούν να  παρουσιαστούν μέσα από αυτή τη διαδικασία επιλογής θα πρέπει να είναι πρωτότυπα, να μην έχουν, δηλαδή,  παρουσιαστεί ξανά.

7. Η διάρκεια παράστασης κάθε έργου δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 30 λεπτά και ούτε να είναι λιγότερη από 20 λεπτά

8. Τα έργα που θα επιλεγούν μέσα από αυτή τη διαδικασία και θα παρουσιαστούν σε παραστάσεις  θα είναι το μέγιστο 6  έργα.

9. Κάθε ομάδα καλλιτεχνών ή καλλιτέχνης μπορεί να υποβάλει μόνο 1 έργο για ολόκληρο το φεστιβάλ.

10. Το κάθε έργο θα πρέπει να αξιοποιεί, πέραν του καλλιτέχνη αιτητή, τουλάχιστον ακόμη 1 καλλιτέχνη από διαφορετικό καλλιτεχνικό τομέα από αυτόν του χορού. Ο ένας καλλιτέχνης  θα πρέπει άμεσα ή έμμεσα να προέρχεται από το καλλιτεχνικό τομέα της κίνησης ή του χορού, να είναι χορογράφος ή χορευτής ή περφόρμερ κίνησης.

11. Οι χορηγίες που θα δοθούν θα είναι στις εξής κατηγορίες συμμετοχής:

Α. Για παράσταση ομάδας με 2 περφόρμερς (2 τουλάχιστον χορευτές επί σκηνής-χωρίς τον χορογράφο επί σκηνής)

Β. Για παράσταση ομάδας με 2 περφόρμερς επί σκηνής (2 τουλάχιστον χορευτές επί σκηνής που περιλαμβάνει σ αυτούς και τον χορογράφο)

Γ. Για παράσταση ομάδας με 1 περφόρμερ-σόλο επί σκηνής (1 χορευτής επί σκηνής που δεν θα είναι ο χορογράφος)

Δ. Για παράσταση ομάδας με 1 περφόρμερ επί σκηνής (1 χορευτής επί σκηνής που είναι ο χορογράφος)

Σημείωση: Κάθε αίτηση για συμμετοχή στο φεστιβάλ θα πρέπει να συνοδεύεται με ένα απλό προϋπολογισμό των αμοιβών των συντελεστών της παράστασης. Αίτηση που δεν συνοδεύεται από προϋπολογισμό δεν θα λαμβάνεται υπόψη και θα απορρίπτεται ανεξάρτητα με το υπόλοιπο καλλιτεχνικό περιεχόμενο της. Η χορηγία θα δοθεί όταν ο αιτητής, που θα έχει εγκριθεί, θα τεκμηριώσει τα ποσά του προϋπολογισμού του με απλά αποδεικτικά στοιχεία.

Προσοχή :Σχετικά με τα ποσά των χορηγιών που θα δοθούν στους συμμετέχοντες σε κάθε συγκεκριμένη κατηγορία και σχετικά με τις λεπτομέρειες που αφορούν τον προϋπολογισμό και τα τεκμήρια του, ο  κάθε αιτητής θα πρέπει να επικοινωνήσει με τα τηλ. 97772264 ή 99576778 πριν αποστείλει την αίτηση για συμμετοχή.

12. Δικαίωμα συμμετοχής έχει οποιοσδήποτε είτε είναι Κύπριος πολίτης είτε είναι μη Κύπριος πολίτης και είναι κάτοικος Κύπρου.

13. Η συμμετοχή μη Κύπριων πολιτών που δεν είναι κάτοικοι Κύπρου θα αξιολογηθεί με ειδικά κριτήρια και εν πάσει περιπτώσει δεν θα υπερβαίνει το 40% του συνόλου των συμμετοχών. Το ΔΣ του οργανισμού  διατηρεί το δικαίωμα να επιλέξει μη πρωτότυπα έργα(τα οποία δεν θα εντάσσονται σ αυτή τη διαδικασία) με βάση άλλα κριτήρια και σε ποσοστό μέχρι 25% του συνόλου των παραστάσεων που θα παρουσιαστούν.

14. Εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής μπορεί να υποβληθεί μόνο μέσω email. Στην εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής εκτός των άλλων θα πρέπει να αναφέρεται το όνομα και λίγα λόγια/περιγραφή για το έργο, αριθμός συντελεστών, αριθμός περφόρμερς, το τηλέφωνο, το email, η διεύθυνση διαμονής, ο αριθμός ταυτότητας (ή διαβατηρίου)  του ενδιαφερόμενου και η καλλιτεχνική ιδιότητα του καθώς κι όσα επίσης αναφέρονται στο σημείο 11 (προϋπολογισμός κλπ) αυτής της ανακοίνωσης. Οι ομάδες καλλιτεχνών η άλλα καλλιτεχνικά σχήματα υποβάλλουν την αίτηση τους σε προσωπική βάση.

15. Όταν μία εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής αξιολογηθεί και εγκριθεί το Δ.Σ. του Dance Gate Lefkosia -  Cyprus θα καλέσει τον ενδιαφερόμενο να υπογράψει έντυπο συνεργασίας με το Δ.Σ. για τη συμμετοχή στο φεστιβάλ με το οποίο τα 2 μέρη θα δεσμεύονται στην υλοποίηση των όρων του εντύπου. Η υπογραφή εντύπου συνεργασίας θα γίνει, το αργότερο, 2  μήνες πριν τη πραγματοποίηση του φεστιβάλ.

16.  Ο τρόπος κάλυψης του ποσού της χορηγίας που θα δοθεί σε κάθε ομάδα θα είναι 70% ένα μήνα πριν το φεστιβάλ  και το υπόλοιπο 30% μετά το φεστιβάλ κι αφού υποβληθούν οι αναγκαίοι οικονομικοί απολογισμοί προς τον οργανισμό με βάση το σημείο 11 (προϋπολογισμός κλπ) αυτής της ανακοίνωσης.

17. Μέχρι την έγκριση του ενδιαφερόμενου και την υπογραφή του εντύπου συνεργασίας κάθε ενδιαφερόμενος δεν δεσμεύεται νομικά έναντι του φεστιβάλ η των διοργανωτών, ούτε και οι διοργανωτές δεσμεύονται νομικά έναντι του ενδιαφερόμενου.

18. Για την πραγματοποίηση του Φεστιβάλ θα υπάρχει η αναγκαία και ανάλογη οπτικοακουστική και τεχνική υποστήριξη την οποία θα παρέχουν οι διοργανωτές σύμφωνα με τις τεχνικές ανάγκες του κάθε έργου και με ένα μέγιστο κόστος, βάση της υποβολής τεχνικού σχεδίου έργου. Επίσης θα δοθεί η δυνατότητα για τουλάχιστον ακόμη μία πρόβα στους συμμετέχοντες, πέραν της γενικής και τεχνικής πρόβας, στο χώρο της Στέγης Χορού Λευκωσίας πριν το φεστιβάλ κι αφού οργανωθεί εκ των προτέρων ώστε να υπάρχει η τεχνική στήριξη.

19. Μέλη του Δ.Σ. του Dance Gate Lefkosia – Cyprus μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής  υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα αποτελούν μέλη της επιτροπής αξιολόγησης των αιτήσεων συμμετοχής.

20. Την αξιολόγηση και έγκριση των αιτήσεων συμμετοχής θα έχει 5μελής επιτροπή αξιολόγησης. Οι αποφάσεις της επιτροπής είναι  δεσμευτικές,  τελεσίδικες και σύμφωνα με τη κρίση των μελών της, λαμβάνοντας υπόψη τους όρους προκήρυξης του φεστιβάλ. Η έγκριση των αιτήσεων θα γίνει το αργότερο σε 1 βδομάδα από την ημερομηνία λήξης για την υποβολή αιτήσεων. Τα μέλη της επιτροπής τα οποία δεν θα έχουν δικαίωμα να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο φεστιβάλ είναι:

α) Παντελής Γεωργίου – συγγραφέας

β) Ανίτα Μιχαηλίδη – creative consultant

γ) Aθηνά Πική – χορογράφος, χοροθεραπεύτρια

δ) Αντωνία Λύρα – καλλιτεχνικός σύμβουλος

ε) Μαρία Καρολίδου – σκηνοθέτης

Η  προθεσμία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο φεστιβάλ  λήγει τo Σάββατο  25 Ιουλίου  2015 . Καμιά αίτηση συμμετοχής δεν θα γίνει αποδεκτή μετά από αυτή την ημερομηνία. Η ηλεκτρονική διεύθυνση υποβολής αιτήσεων είναι dance.gate.lefk.cy@gmail.com. Για πληροφορίες σχετικά με την οργάνωση και τους όρους συμμετοχής στο φεστιβάλ στο τηλ. 97772264 – Αριάννα Οικονόμου

Θέατρο-Χορός: Τελευταία Ενημέρωση