ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Σύμφωνο Συνεργασίας Ευρωπαϊκού Πανεπιστήμιου και Δήμου Λευκωσίας

Δελτίο Τύπου

Συμφωνία συνεργασίας (MoU) υπογράφει την Τρίτη 28 Ιουλίου, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου με τον Δήμο Λευκωσίας.
Η τελετή της υπογραφής θα γίνει στο Δημαρχείο Λευκωσίας, στις 11:00πμ.

Εκ μέρους του δήμου Λευκωσίας το σύμφωνο θα υπογράψει ο Δήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης και εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, ο Πρύτανης Καθ. Κώστας Γουλιάμος.

Το σύμφωνο συνεργασίας θέτει τις βάσεις για μια σειρά κοινών δράσεων, πρωτοβουλιών και ενεργειών με στόχο την καινοτομία, την ανάπτυξη, τον πολιτισμό και το περιβάλλον όπως και σειρά άλλων δραστηριοτήτων που ενδιαφέρουν άμεσα τους πολίτες της κυπριακής πρωτεύουσας.

Η συμφωνία γίνεται υπό το φως της εκφρασθείσας βούλησης τόσο του Δημάρχου κ. Γιωρκάτζη όσο και του Πρύτανη κ. Γουλιάμου να ενισχυθούν αφενός οι σχέσεις δήμου και πανεπιστημίου, αφετέρου να επιδιωχθεί η ανάπτυξη και εφαρμογή καινοτόμων λύσεων μέσα από την εκπόνηση μελετών, την υλοποίηση εκπαιδευτικών-επιμορφωτικών  προγραμμάτων και την από κοινού συμμετοχή και αξιοποίηση των περιφερειακών, εθνικών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Για την επίτευξη βέλτιστων αποτελεσμάτων θα αξιοποιηθούν, επ’ αμοιβαία ωφελεία, οι εγκαταστάσεις, οι υποδομές, ο εξοπλισμός, τα μέσα και η υψηλή τεχνογνωσία που διαθέτουν τόσο ο Δήμος Λευκωσίας όσο και το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Πριν από λίγες μόλις μέρες το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο κατέκτησε μια τεράστια διεθνή διάκριση μετά την αξιολόγηση από τον εγκυρότερο, ανεξάρτητο οργανισμό πανεπιστημιακών αξιολογήσεων σε παγκόσμιο επίπεδο, το QS TOP UNIVERSITIES. Οργανισμού που αξιολογεί, ανάμεσα σ' άλλα, τα κορυφαία και πιο ιστορικά πανεπιστημιακά ιδρύματα στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά, την Ευρώπη και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο είναι το πρώτο και μοναδικό πανεπιστήμιο στην Κύπρο και την Ελλάδα που αξιολογήθηκε από τo QS Stars University Ratings με τον υψηλότερο δείκτη 5 αστέρια (5 stars) στους τομείς της διδασκαλίας, των εγκαταστάσεων, της εταιρικής ευθύνης, της διεθνοποίησης και της προσβασιμότητας/στήριξης των φοιτητών.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση