ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Επιβεβαίωση «Κ»: 11 Σεπτεμβρίου ο Ιππόλυτος στην Αρχαία Σαλαμίνα

O ΘΟΚ επιστρέφει στο κατεχόμενο κόμμα για πρώτη φορά μετά το 1974

ΚΥΠΕ

Για πρώτη φορά με την τουρκική εισβολή του 1974, επιστρέφει στις 11 Σεπτεμβρίου στο αρχαίο θέατρο της Σαλαμίνας ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου (ΘΟΚ), όπου θα παρουσιάσει την αρχαία τραγωδία «Ιππόλυτος» του Ευριπίδη. 

Η πραγματοποίηση της παράστασης σχεδιαζόταν εδώ και καιρό, όπως είχε αποκαλύψει στις 14 Ιουλίου η «Καθημερινή», με την επίσημη ανακοίνωσή της να γίνεται σήμερα από την Δικοινοτική Τεχνική Επιτροπή για τον Πολιτισμό, η οποία συστάθηκε πρόσφατα "με στόχο να προβάλει και να διευκολύνει την οργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων που θα φέρουν τις δυο κοινότητες πιο κοντά”. Λεπτομέρειες για την διοργάνωση θα ανακοινωθούν αργότερα, προστίθεται.

Ο «Ιππόλυτος» αποτελεί την δεύτερη εκδήλωση της Επιτροπής, μετά και την μουσική παράσταση «Κυπρογένεια», η οποία πραγματοποιήθηκε στο κάστρο του Οθέλλου στην Αμμόχωστου, παρουσία και των δύο ηγετών.

Μιλώντας χθες στο ΚΥΠΕ η Συμπρόεδρος της Επιτροπής Ανδρούλλα Βασιλείου είχε προαναγγείλει ότι η επόμενη εκδήλωση θα ήταν στο αρχαίο θέατρο της Σαλαμίνας και θα ακολουθήσουν ένα συνέδριο με τη Europa Nostra και άλλη μια εκδήλωση με τη συμφωνική ορχήστρα Κύπρου και σολίστες από την τ/κ κοινότητα.

Θέατρο-Χορός: Τελευταία Ενημέρωση