ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Στη Νομική Σχολή του UCLan Cyprus εντάσσεται ο Πέτρος Ευτυχίου

Ο Πρώην Γεν. Διευθυντής ΥΠΕΞ θα ηγηθεί του προγράμματος ΜΑ Security and Diplomacy Studies

Δελτίο Τύπου

Ο Πρώην Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών, Πέτρος Ευτυχίου, θα ενταχθεί στην Ακαδημαϊκή ομάδα της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus από την 1η Σεπτεμβρίου 2015. Η Νομική Σχολή αρχίζει το νέο Πρόγραμμα ΜΑ Security and Diplomacy Studies από τον προσεχή Οκτώβριο και ο κύριος Ευτυχίου θα είναι επικεφαλής. Ο Πέτρος Ευτυχίου ως ένας επιτυχημένος διπλωμάτης καριέρας, αν και αποχώρησε πρόσφατα από την υπηρεσία θεωρείται ο πλέον ικανότερος να αναλάβει τα ηνία του νέου προγράμματος. Εκπαιδευμένος στην Αγγλική Σχολή, το Αμερικανικό Πανεπιστήμιο της Βηρυτού και Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ, ο Κος. Ευτυχίου εντάχθηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών το 1979, υπηρετώντας ως Πρέσβης / Ύπατος Αρμοστής της Κύπρου στο Ισραήλ (δύο φορές), το Ηνωμένο Βασίλειο, την Αίγυπτο και την Ιορδανία, καθώς και ως Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κύπρου στα Ηνωμένα Έθνη στη Γενεύη, πριν από τον τερματισμό της καριέρας του ως Γενικός Διευθυντής.

Η Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus προσφέρει ήδη μια «ελίτ» νομική εκπαίδευση τόσο σε προπτυχιακό όσο και σε μεταπτυχιακό επίπεδο. Ωστόσο, το πρόγραμμα ΜΑ Security and Diplomacy Studies είναι το πρώτο εγχείρημα της Σχολής εκτός από τις νομικές σπουδές. Ο επικεφαλής της Νομικής Σχολής, Δρ Tim Potier, δήλωσε: «Η Νομική έχει έναν περιορισμένο αριθμό συναφών κλάδων, αλλά οι διεθνείς σχέσεις είναι ένας από αυτούς. Είμαι ενθουσιασμένος που ο Πέτρος, εκ μέρους της Νομικής Σχολής, θα προωθήσει περαιτέρω την εμπειρία του Πανεπιστημίου στον τομέα αυτό. Το πρόγραμμα ΜΑ Security and Diplomacy Studies θα διδάσκεται από Κυπρίους οι οποίοι έχουν αφιερώσει τη σταδιοδρομία τους στη διατήρηση της ειρήνης και της ασφάλειας όχι μόνο στο εσωτερικό μιας πολύ ταραγμένης περιοχής, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. Ο Πέτρος είναι η πιο πρόσφατη, αλλά όχι η τελευταία, από μια διαδοχή καταξιωμένων προσωπικοτήτων που διδάσκουν στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus. Έχω αναλάβει να καθιερώσω τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus ως υπ’ αριθμόν ένα στην ευρύτερη περιοχή μέσα στα επόμενα 4-5 χρόνια. Φέρνοντας μαζί μας ανθρώπους όπως ο Πέτρος Ευτυχίου είναι μόνο ένα μέρος της φιλοδοξίας του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus, αλλά και δέσμευση στους μαθητές του καινούριου προγράμματος ότι θα μπορέσουν να αποκτήσουν μια παγκόσμιας κλάσης εκπαίδευση χωρίς συμβιβασμούς».

Το πρόγραμμα ΜΑ Security and Diplomacy Studies αποτελείται από μια υποχρεωτική Διατριβή και επιπλέον (υποχρεωτικά) μαθήματα στη Διπλωματία και στην Ασφάλεια και Προσομοίωση Καταστάσεων Κρίσεως. Το μάθημα περιλαμβάνει επίσης επιλεγόμενα μαθήματα, όπως: Διεθνές Δίκαιο, Διεθνή Πολιτική Οικονομία, Δημόσια Διπλωματία, Στρατιωτική Στρατηγική, Σχέσεις Ανατολής-Δύσης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Κύπρος και Μέση Ανατολή. Το πρόγραμμα δύναται να ολοκληρωθεί με πλήρη φοίτηση σε διάστημα ενός έτους ή μερική φοίτηση σε δύο ή περισσότερα χρόνια.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση