ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η τουρκοκυπριακή παράσταση «Ο Αγνοούμενος» στη Δερεύνεια

Το έργο, που τροφοδοτεί θετικά τη συζήτηση για τις ανοιχτές πληγές των Κυπρίων

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Το πρόγραμμα RENEWAL που υλοποιείται από τους οργανισμούς Αναγέννηση Δερύνειας και Masder στα πλαίσια του Πρόγραμματος Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών (UNDP-ACT) για ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής Αμμοχώστου, παρουσιάζει στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Δερύνειας το έργο «Αγνοούμενος» από το Δημοτικό Τουρκοκυπριακό Θέατρο Λευκωσίας, που υπογράφει η Αλίε Ουμμάνελ ως συγγραφέας και σκηνοθέτις.

Το έργο θα παρουσιαστεί την Τετάρτη, 19 Αυγούστου στις 9 μ.μ. και είσοδος θα είναι ελεύθερη. Το έργο είναι στην Τουρκική γλώσσα με υπέρτιτλους στην Ελληνική και Αγγλική γλώσσα. Μετά την παρουσίαση του έργου σε θέατρα και σκηνές σε ολόκληρη την Κύπρο, η Δερύνεια έχει τη χαρά να φιλοξενεί το έργο, που τροφοδοτεί θετικά τη συζήτηση για τις ανοιχτές πληγές των Κυπρίων.

Η συγγραφέας και σκηνοθέτις Αλίε Ουμμάνελ σημειώνει:
«Η αλληλοκατανόηση είναι η αρχή της ειρήνης. Τι άλλο μπορεί να παρουσιάσει καλύτερα από την τέχνη, τον άνθρωπο και την ανθρωπότητα - απελευθερωμένα από όλες τις ταυτότητες - με μοναδικό χαρακτηριστικό την ΑΝΘΡΩΠΙΑ;»

«Κάθε πόλεμος  γεννάει μία μεταπολεμική περίοδο. Σε αυτή την περίοδο, όσο δεν αντιμετωπίζουμε τον ‘άλλο’, δεν μπορούμε να κάνουμε λόγο για πραγματική ειρήνη.  Άρα ο κίνδυνος του πολέμου συνεχίζεται. Πρέπει να κλείσουν όλοι οι δρόμοι που οδηγούν στον πόλεμο! Επειδή αυτοί οι δρόμοι θα οδηγήσουν τις επόμενες γενιές στο παρελθόν ενώ  πρέπει να αναζητούν  το μέλλον τους.»

«Αντί για την απάρνηση και απόκρυψη, η ειλικρινής αντιμετώπιση των τραυμάτων του παρελθόντος θα οδηγήσει στην εναλλακτική σκέψη και στην ωρίμανση. Πρέπει να συνειδοποιήσουμε πόσο επηρεάζει το παρελθόν  τη σημερινή γενιά για να κατανοήσουμε τη σημασία τις ειρήνης. Ως καλλιτέχνες νιώθουμε την ευθύνη να παρακολουθούμε και να εκθέτουμε αυτές τις επιρροές.»

Info
Τετάρτη, 19 Αυγούστου στις 9 μ.μ. στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Δερύνειας.Είσοδος ελεύθερη. Το έργο είναι στην Τουρκική γλώσσα με υπέρτιτλους στην Ελληνική και Αγγλική.

 

 


 

Θέατρο-Χορός: Τελευταία Ενημέρωση