ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Έμμεση επιβεβαίωση «Κ» – Μη διάψευση για κάθοδο H&M στην Κύπρο

Τίποτε ανακοινώσιμο λέει ο Όμιλος, τηρώντας την τακτική μη ανακοίνωσης διαπραγματέυσεων

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ανακοίνωση σχετικά με το δημοσίευμα της έντυπης «Κ» για την κάθοδο στην Κύπρο της H&M εξέδωσε ο Όμιλος Σιακόλα, διευκρινίζοντας ότι «δεν υπάρχει οτιδήποτε το ανακοινώσιμο για το θέμα αυτό και ότι οι πληροφορίες που δημοσιεύονται δεν διοχετεύθηκαν από τον Όμιλο Σιακόλα», επιβεβαιώνοντας έμμεσα και μη διαψεύδοντας το δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο η σουηδική αλυσίδα ειδών ένδυσης βρίσκεται κοντά σε συμφωνία για ενοικίαση χώρων, που θα στεγάσουν τα καταστήματά της στη Λευκωσία.

Την εν λόγω τακτική για μη δημοσιοποίηση συζητήσεων ή και διαπραγματεύσεων που αφορούν επιχειρηματικές κινήσεις μέχρι το στάδιο που θα προκύψει κάτι ανακοινώσιμο ακολούθησε η ITTL Trade Tourist & Leisure Park, ιδιοκτήτρια του Εμπορικού Πάρκου Σιακόλα και για το πρώτο δημοσίευμα της ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ της Τετάρτης 26/11/2014 για πώληση του Mall of Cyprus στην νοτιοαφρικανικών συμφερόντων Atterbury, η οποία τελικά ανακοινώθηκε στις 23 Ιουλίου 2015.

Στο ρεπορτάζ της «Κ», αναφέρθηκε ότι η σουηδική αλυσίδα ειδών ένδυσης εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο καθόδου στην κυπριακή αγορά, βρισκόμενη σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις με τον Όμιλο Σιακόλα για ενοικίαση του Πύργου Σιακόλα ή μέρος αυτού στην οδό Λήδρας στη Λευκωσία. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», στο deal εμπλέκεται και η νοτιοαφρικανική Atterbury, στην οποία πωλήθηκαν τα Mall of Cyprus και Mall of Engomi, με σκοπό την ένταξη ενός ακόμη καταστήματος της H&M στο Mall of Cyprus.

Παράλληλα, ο Όμιλος Σιακόλα χαρακτηρίζει ως «ανακριβή» την αναφορά στο ίδιο δημοσίευμα ότι «από τη συνεργασία της σουηδικής αλυσίδας με τον Όμιλο Σιακόλα αναμένεται να ωφεληθεί κατά κάποιο τρόπο και η Τράπεζα Κύπρου». Ωστόσο, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η «Κ» από καλά διασταυρωμένες πληροφορίες, οι οποίες δεν αφήνουν περιθώριο αμφισβήτησης, στις συζητήσεις για ενοικίαση των χώρων του Ομίλου στην H&M συμμετείχε η Τράπεζα Κύπρου.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση