ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

«Ανθογραφίες», ομαδική έκθεση με θέμα τα λουλούδια

Έργα εμπνευσμένα από άνθη και η σχέση του με τον άνθρωπο

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Διάτοπος εγκαινιάζει τη νέα εικαστική περίοδο με την ομαδική έκθεση «Ανθογραφίες». Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2115.

Έργα εμπνευσμένα από άνθη γιατί τα άνθη όπως λέει και ο ποιητής αν θες να τα ακούσεις τότε αυτά μπορεί να σου πουν πολλά. Οι καλλιτέχνες άκουσαν τη φωνή των λουλουδιών και οι ανθογραφίες αποτέλεσαν ανεξάρτητη και ιδιαίτερα αγαπητή θεματογραφία ήδη από τον 15ο αιώνα με, ως συνήθως, συμβολικό ή αλληγορικό χαρακτήρα. Αυτή τη σημειολογική διάσταση οι ανθογραφίες διατηρούν μέχρι σήμερα συμβολίζοντας τόσο τη χαρά της ζωής όσο και το εφήμερό της. Το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Διάτοπος παρουσιάζει έργα δεκαέξι καταξιωμένων καλλιτεχνών οι οποίοι μέσα από τις εικαστικές τους καταθέσεις μας αποκαλύπτουν την πολυσημία των λουλουδιών. Η αγάπη και η στενή σχέση του ανθρώπου με τα άνθη κατά τη διάρκεια του κύκλου της ζωής του, φόρτισαν και φορτίζουν τον δημιουργό να δώσει τις δικές του εκδοχές και τη σχέση του με τα λουλούδια και κατά προέκταση το πραγματικό ή το νοητικό φως.

Στην έκθεση λαμβάνουν μέρος οι καλλιτέχνες: Λία Βογιατζή, Κέττα Ιωαννιδου, Ελίνα Ιωάννου, Αντρεάνα Καμπανέλλα, Ανδρέας Καραγιάν, Μαριάννα Κωνσταντή, Κίκος Λανίτης, Λία Λαπίθη, Μαρία Λιανού, Ανδρέας Νικολάου, Νικολέττα Παπαμιχαήλ, Μαρίζα Παρτζίλη, Μάριον Πασχάλη, Davide Puma, Χρίστος Φουκαράς, Νίτσα Χατζηγεωργίου 

Info
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015 στις 8 μμ. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και το Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015 και θα είναι ανοιχτή κατά τις ακόλουθες ώρες: Δευτέρα –Παρασκευή 5.00μμ. – 8.00 μμ. Σάββατο 11.00 πμ. – 1.00 μμ.
Για πρωινές επισκέψεις οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να επικοινωνούν προηγουμένως με το τηλέφωνο 22766117.

 

 

 


 

Εικαστικά: Τελευταία Ενημέρωση

Ο ζωγράφος και συγγραφέας Ανδρέας Καραγιάν μιλάει στην «Κ» με αφορμή την αναδρομική έκθεση για το έργο του στη Λεμεσό
Του Απόστολου Κουρουπάκη
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ