ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αναστασιάδης: Δίνουμε έμφαση στον τομέα των υπηρεσιών

Περιφερειακό κέντρο για ξένα επενδυτικά ταμεία η Κύπρος

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η ενθάρρυνση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων σε εξειδικευμένες αγορές στον τομέα των υπηρεσιών είναι πρωτίστης σημασίας για την οικονομία μας και η Κυβέρνηση εργάζεται σκληρά για την προώθηση αποτελεσματικών πολιτικών που συμβάλλουν στην αειφόρο ανάπτυξη και την εργοδότηση μέσω της αξιοποίησης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας, σχολίασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Χαιρετίζοντας τη Σύνοδο του Συνδέσμου Επενδυτικών Ταμείων Κύπρου ο Νίκος Αναστασιάδης ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι η Κυβέρνηση έχει ολοκληρώσει το 2014 σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα και τη Βουλή ένα συνολικό νομικό πλαίσιο για συλλογικά επενδυτικά σχέδια που περιλαμβάνουν εναλλακτικές επενδύσεις. Τόνισε ότι η γεωγραφική θέση της Κύπρου είναι στρατηγικής σημασίας και ότι έχουμε αναπτύξει όλα αυτά τα χρόνια σταθερές νομικές και πολιτικές υποδομές έτσι ώστε να καταστήσουν την Κύπρο περιφερειακό κέντρο για ξένα επενδυτικά ταμεία.

Τέλος ο Πρόεδρος σημειώνει ότι η Κύπρος παρουσίασε στροφή σε μια θετική οικονομική ανάπτυξη σε σχέση με πέρυσι, μια ανάπτυξη που θα διατηρηθεί μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, λόγω των πολιτικών που ακολουθούνται, όπως είναι η προσέλκυση επενδύσεων σε τομείς όπως οι τηλεπικοινωνίες και η λιμενική βιομηχανία. Η πρόοδος αυτή τόνισε δεν διαφαίνεται μόνο μέσα από τους αριθμούς αλλά και από την βελτιωμένη καθημερινότητα των πολιτών.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση