ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΕΤΥΚ: Δίωρη στάση εργασίας στην Ελληνική την Πέμπτη

Κλιμακώνει τα μέτρα η συντεχνία-Χωρίς λόγο λέει η τράπεζα

Η ατμόσφαιρα μύριζε μπαρούτι εδώ και πολύ καιρό με την ΕΤΥΚ ως πρώτο μέτρο να καλεί τα μέλη της να απέχουν από υπερωριακή απασχόληση. Την Παρασκευή εξήγγειλε ότι για να προστατεύσει τα συμφέροντα των μελών της θα προχωρήσει σε δίωρη στάση εργασίας από τις 12.30-14.30 την ερχόμενη Πέμπτη.

Όπως αναφέρει η οργάνωση, έχει υποχρέωση να αντισταθεί στην καταστρατήγηση των συμφωνιών και των εργασιακών θεσμών. Η ΕΤΥΚ επικαλείται συναντήσεις της ηγεσίας της τράπεζας με μέλη του προσωπικού μέσω των οποίων κατέβαλε «διπλωματικές» προσπάθειες επιβολής επίπλαστων διλημμάτων.

Η τράπεζας από την πλευρά της, σημειώνει πως πρόκειται για μία κίνηση που στόχο έχει να στείλει μηνύματα και προς άλλες κατευθύνσεις αφού υπάρχουν ανοικτά μέτωπα για την οργάνωση, όπως με την Κεντρική Συνεργατική Τράπεζα και την Societe Generale. Από τη στιγμή που δεν παραβιάζουμε καμία πρόνοια της σύμβασης θεωρούμε πως δεν υπάρχει ουσιαστικός λόγος για τη στάση εργασίας, προσθέτουν.

Παράλληλα, η τράπεζα διαμηνύει πως σε σχέση με το θέμα του ωραρίου στο παρόν στάδιο δεν πρόκειται να γίνουν διαφοροποιήσεις αφού οι μελέτες ακόμα είναι σε εξέλιξη. Πληροφορίες της «Κ» αναφέρουν πως οι όποιες αλλαγές πρέπει να αναμένονται το επόμενο καλοκαίρι. Όσον αφορά το θέμα των προσλήψεων, παρά την ξεκάθαρη γνωμάτευση του Εισαγγελέα υπέρ της τράπεζας, φαίνεται να έχει επέλθει συμφωνία η οποία προβλέπει πως όταν δημιουργούνται νέες θέσεις, πρώτα θα προκηρύσσονται ενδοτραπεζικά και εφόσον κριθεί πως δεν υπάρχουν στελέχη που να πληρούν τα κριτήρια, τότε θα απευθύνονται σε εκτός τράπεζας άτομα.

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση