ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Κηδεύτηκε βρέφος που αγνοείτο από την τουρκική εισβολή

Τελέστηκε η κηδεία εξαμελούς οικογένειας αγνοουμένων

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Τελέστηκε το Σάββατο η κηδεία των λειψάνων εξαμελούς οικογένειας θυμάτων της τουρκικής εισβολής. Πρόκειται για την οικογένεια των αγνοουμένων Ελένης, Μάρως, Σούλλας και Θεμιστούλας Θεμιστοκλέους και Αγγελικής και  Ανδρέα Κυριάκου. Μάλιστα, ο τελευταίος αποτελεί το νεαρότερο αγνούμενο αφού χάθηκε σε ηλικία μόλις έξι μηνών.
 
Στον επιμνημόσυνό του λόγο ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδυλίδης ανέφερε ότι «οι συγγενείς των αγνοουμένων που κηδεύουμε σήμερα, βίωσαν ένα αδυσώπητο μαρτύριο και έζησαν την πιο οδυνηρή επίπτωση της τουρκικής εισβολής, το πιο τραγικό ανθρώπινο δράμα, το δράμα να αγνοείς την τύχη των αγαπημένων σου».
 
Όπως είπε, «με συγκίνηση και δέος, με φορτισμένη τη μνήμη και σφιγμένη την καρδιά, στεκόμαστε σήμερα μπροστά στα έξι φέρετρα της ίδιας οικογένειας συμμετέχοντας, με καθυστέρηση τεσσάρων και πλέον δεκαετιών, στην τελευταία πράξη μιας απερίγραπτης τραγωδίας. Συγκεντρωθήκαμε σήμερα εδώ στην προσφυγιά, μακριά από τα ιερά χώματα του Τραχωνίου της Κυθρέας, για να αποδώσουμε τον τελευταίο ασπασμό και την ελάχιστη οφειλόμενη τιμή, σύμφωνα με τις παραδόσεις, τα ιερά και τα όσιά μας, σε μια μάνα, στις τέσσερις κόρες και στο εγγονάκι της, τη ζωή των οποίων τερμάτισε η επέλαση των Τούρκων εισβολέων, το 1974. 
 
Η τύχη της μάνας Ελένης, των θυγατέρων της, Αγγελικής, Μάρως, Σούλας και Θεμιστούλας και του βρέφους της Αγγελικής, Ανδρέα, αγνοείτο αφότου η φρίκη της τουρκικής εισβολής χάραξε στο σώμα της Κύπρου την απαίσια γραμμή του Αττίλα».
 
Καταλήγοντας ο Εκπρόσωπς είπε: «Είναι δύσκολο τόσο συναισθηματικά όσο και ψυχικά να μετρήσουμε τον πόνο, τη λύπη, την πίκρα και την οργή. Ακόμα πιο δύσκολο είναι να μετρήσουμε τα συναισθήματα των συγγενών που μετά από τόσα χρόνια αγωνίας και άγνοιας, καλούνται να βγάλουν όλο τον πόνο και την αγάπη τους μπροστά από μια μικρή στοιβάδα οστών, πάνω από ένα κρύο ξύλινο κιβώτιο». Επικήδειους επίσης εκφώνησαν ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού και ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος.
 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση