ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Δόξα - Ένωση 2-1: Μίλησε ο Ρίκι

Σημαντικό τρίποντο για τη Δόξα

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Η Δόξα νίκησε την Ένωση με 2-1 στο Μακάρειο με πρωταγωνιστική το γερόλυκο Ρικάρντο Φερνάντες. Ο Πορτογάλος δημιούργησε το πρώτο γκολ και πέτυχε το 2ο με μια πανέμορφη εκτέλεση φάουλ.

Αυτό ήταν το δεύτερο φετινό τρίποντο της ομάδας του Λούκα Χατζιηλούκα. Η Ένωση γνώρισε τη 4η της συνεχόμενη ήττα στο πρωτάθλημα.

Η Ένωση ήταν καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο όμως δεν κατάφερε να αξιοποιήσει τις πολλές ευκαιρίες που βρήκε. Η ομάδα του Καραγεωργίου ήταν πάτα πολύ καλή στο τελευταίο 35λεπτο του ημιχρόνου και δημιούργησε αρκετές φάσεις μπροστά από την εστία του Νέγκρι.

Στο 20ο λεπτό ο Φροξυλιάς έπιασε το σουτ όμως η μπάλα κατέληξε άουτ. Ένα λεπτό αργότερα ο Μπούντιμιρ σούταρε εντός περιοχής όμως η μπάλα κόντραρε στους αμυντικούς της Δόξα και κατέληξε κόρνερ. Οι «βυσσινί» συνέχισαν να πιέζουν. Στο 24’ οι φιλοξενούμενο σπατάλησαν μια τεράστια ευκαιρία. Ο Βούκσεβιτς δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα από απόσταση δυο μέτρων. Οι ευκαιρίες για την Ένωση ήταν απανωτές.

Στο 30’ ο Φαν Ράνσμπεκ έπιασε ένα πολύ δυνατό σουτ έξω από την περιοχή όμως ο Νέγκρι δεν αιφνιδιάστηκε και απόκρουσε ασταθώς. Στα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου η Δόξα δημιούργησε δυο πολύ καλές ευκαιρίες. Στο 45΄ο Φερνάντες εκτέλεσε το φάουλ από τα πλάγια όμως η μπάλα χτύπησε στο κάθετο δοκάρι του Αμπάρη. Στις καθυστερήσεις ο Λόπεζ βρέθηκε μέσα στην περιοχή της Ένωσης, έπιασε το δυνατό σουτ όμως κατάφερε να αποκρούσει τη μπάλα.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς. Η Δόξα κατάφερε να πάρει προβάδισμα στο σκόρ στο 49ο λεπτό με το Λόπεζ. Ο Φερνάντες εκτέλεσε το κόρνερ, ο Αμπάρης έκανε άστοχη έξοδο και ο Λόπεζ έστειλε τη μπάλα στα δίχτα με κοντινό σουτ. Οι φιλοξενούμενοι άργησαν πάρα πολύ να αντιδράσουν με αποτέλεσμα να χάσουν πολύτιμο χρόνο. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία της Ένωση μετά το γκολ καταγράφηκε στο 76ο λεπτό. Ο Ντίξον έκανε το πλασέ, η μπάλα κόντραρε στους αμυντικούς και έφυγε σύριζα.

Η Δόξα «κλείδωσε» το τρίποντο στο 80ο λεπτό με μια πανέμορφη εκτέλεση φάουλ του Ρικάρντου Φερνάντες. Ο Πορτογάλος κάρφωσε τη μπάλα στο παραθυράκι του Αμπάρη. Στο 86’ η Ένωση κέρδισε πέναλτι. Ο Μπούντιμιρ νικήθηκε από το Νέγκρι όμως ο Βούκσεβιτς πήρε το ριμπάουντ και μείωσε σε 2-1.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

Δόξα: Νέγκρι, Παουλίνιο, Δημητρίου (74΄ Καρλίτος), Λόπες, Φερνάντες, Γουίλσον, Γκαράι, Εντμάρ, Λεονάρντο, Φοφανά, Λεάντρο

Ένωση: Αμπάρης, Πιερέττης, Σίλβα, Μπάουμαν, Βούκσεβιτς, Κοσμά, Βαλλιάνος, Μπούντιμιρ, Φροξυλιάς (70΄ Μπασόφ), Ντίξον, Βαν Ράσμπεκ (70΄ Σβόγιτς)

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Δόξα: Τελευταία Ενημέρωση

Σπουδαίο διπλό για τη Δόξα στο Παραλίμνι, αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητες της για αποφυγή του υποβιβασμού
24sports.com.cy
 |  ΔΟΞΑ