ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Άρης-Ομόνοια 0-1: Με το δεξί στη νέα εποχή

Με νίκη συνδύασε το ντεμπούτο του ο Βλάνταν Μιλογεβιτς

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Με τον ιδανικό τρόπο άρχισε η θητεία του Βλάνταν Μιλόγεβιτς στον πάγκο της Ομόνοιας. Οι «πράσινοι» επικράτησαν με 1-0 σε βάρος του Άρη στο Τσίρειο για την 11η αγωνιστική και επέστρεψαν στις νίκες μετά από δύο σερί ματς χωρίς τρίποντο, μειώνοντας την απόσταση από το πιο πάνω «σκαλοπάτι» του πίνακα, στο οποίο βρίσκεται ο Απόλλωνας, στους τρεις βαθμούς.

Ο Κίλιαν Σέρινταν με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους σημείωσε το «χρυσό», όπως αποδείκτηκε, γκολ του «τριφυλλιού». Οι τηλεοπτικές επαναληπτικές προβολές, ωστόσο, έδειξαν ότι η υπόδειξη της παράβασης από τον διαιτητή Αθανασίου ήταν λανθασμένη.

Πρώτη απώλεια μετά από τέσσερα νικηφόρα αποτελέσματα για την «ελαφρά ταξιαρχία», που έμεινε στους 13 βαθμούς.

Το παιχνίδι
Με το ξεκίνημα του αγώνα, η Ομόνοια έδειξε την πρόθεσή της να αναλάβει την πρωτοβουλία των κινήσεων και έγειρε προς το μέρος της την πλάστιγγα της κατοχής της μπάλας, την οποία διατήρησε μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους. Το παιχνίδι, πάντως, είχε ισορροπημένη εικόνα στο πρώτο του κομμάτι με τον Άρη να βρίσκει και την πρώτη ευκαιρία, όμως το τελείωμα του Μαραγκουδάκη στο 8’ ήταν εντελώς άστοχο.

Μετά το 20λεπτο η Ομόνοια «ανέβασε στροφές» και άρχισε να παράγει ευκαιρίες. Μέσα σε διάστημα τεσσάρων λεπτών είδε τη μπάλα να σταματά δύο φορές στο εξωτερικό μέρος των κάθετων δοκαριών του Νουρεντινόσκι, μετά από προσπάθειες των Χριστοφή και Ρούνιε σε 20’ και 24’ αντίστοιχα, ενώ πέντε λεπτά πριν τη συμπλήρωση του πρώτου μέρους ο διεθνής ακραίος επιθετικός δεν κατάφερε να πλασάρει σωστά από εξαιρετικά πλεονεκτική θέση, μετά από όμορφη σέντρα του Κιρμ. Η υπεροχή των «πρασίνων» καρποφόρησε τρία λεπτά αργότερα, όταν ο Σέρινταν εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι που είχε κερδίσει ένα λεπτό νωρίτερα ο Χαφέζ. Εντούτοις, ο διαιτητής Αθανασίου δεν έπρεπε να σφυρίξει παράβαση, αφού στο τάκλιν του Παναγή δεν υπήρξε επαφή με τον Αιγύπτιο αριστερό μπακ.

Η προσέγγιση της Ομόνοιας άλλαξε στην επανάληψη, με το «τριφύλλι» να δίνει μέτρα στον Άρη, κάτι που του έδωσε την ευκαιρία να κρατήσει και περισσότερο τη μπάλα σε σχέση με το πρώτο μέρος. Εντούτοις, οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που κατέγραψαν τρεις καλές στιγμές μέχρι τη συμπλήρωση του πρώτου 20λεπτου της επανάληψης, με το χαμένο τετ-α-τετ του Σέρινταν στο 52’ να ξεχωρίζει.

Η ομάδα του Έουτζεν Νεαγκόε προσπάθησε να πάρει ακόμη περισσότερα μέτρα στο γήπεδο όσο περνούσε η ώρα και στο 72’ έχασε την καλύτερή της ευκαιρία στο ματς, με τον Πούλπο να στέλνει τη μπάλα στο δοκάρι με κεφαλιά. Η αντίδραση των γηπεδούχων, ωστόσο, δεν είχε διάρκεια, με τους παίκτες της Ομόνοιας να διατηρούν με σχετική άνεση τα κεκτημένα μέχρι το τελικό σφύριγμα, χάνοντας, παράλληλα, μια καλή στιγμή στις καθυστερήσεις με τον Σέρινταν για να «σκοτώσουν» λίγα λεπτά νωρίτερα το ματς.

Στάδιο: Τσίρειο

Συνθέσεις
Άρης (Ε. Νεαγκόε): Νουρεντινόσκι, Χριστοφόρου, Οζίας, Μποργκ, Ευσταθίου, Αουρέλιο, Παναγή, Μαραγκουδάκης (85’ Κυριάκου), Κύπρου, Μπαγκούρα (58’ Ράντι), Μπόνιφεις (65’ Πούλπο).
Ομόνοια (Β. Μιλόγεβιτς): Παναγή, Ράμος, Ρούνιε (34’ Σέρινταν), Ρομαρίκ, Χαφέζ, Γκουλόν (74’ Καντούτσης), Οικονομίδης, Ασσίς, Κιρμ, Χριστοφή (69’ Μπαντιμπανγκά), Σκέμπρι.

Σκόρερ: Σέρινταν (πεν. 43’)

Κίτρινες: Παναγή, Μπαγκούρα, Ράντι

Διαιτητής: Νικόλας Αθανασίου
Βοηθοί: Ανδρέας Μιχαηλίδης, Χριστάκης Σπανός
Τέταρτος: Νικόλας Νεοκλέους
Παρατηρητής: Χρίστος Σκαπούλλης

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση