ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στην Έκθεση ICEF 2015 στο Βερολίνο ο ΚΟΤ

Με στόχο την προώθηση της Κύπρου ως προορισμού για την εκμάθηση της Αγγλικής γλώσσας

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού έλαβε πρόσφατα μέρος στην εκπαιδευτική έκθεση ΙCEF μεταξύ με κύριο στόχο την προώθηση της Κύπρου ως προορισμού για την εκμάθηση της Αγγλικής γλώσσας.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη διεθνή έκθεση που αφορά ζητήματα εκπαίδευσης με τη συμμετοχή 2470 εταιρειών και με τη διοργάνωση πολλών συναντήσεων, οι οποίες ανοίγουν ένα ευρύ φάσμα συνεργασιών στον τομέα της εκπαίδευσης και του εκπαιδευτικού τουρισμού. Στην έκθεση ΙCEF συμμετείχαν εκπαιδευτικά ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με σκοπό την προώθηση ανώτερων σπουδών, ιδρύματα δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ινστιτούτα για την προώθηση της διδασκαλίας της Αγγλικής ως ξένης γλώσσας καθώς επίσης και εταιρείες άμεσα συνδεόμενες με την εκπαίδευση γενικά.

Ο KΟT συμμετείχε με δικό του περίπτερο προβάλλοντας την Κύπρο ως προορισμό για εκμάθηση της Αγγλικής γλώσσας. Η προβολή της Κύπρου έγινε  μέσα από συναντήσεις για παροχή πληροφόρησης τόσο για την Κύπρο ως προορισμού εκμάθησης της Αγγλικής όσο και για σχολεία και ινστιτούτα της Κύπρου (μέλη του Συνδέσμου ΕLSAC: English Language Schools Association of Cyprus),  τα οποία προσφέρουν ετήσια ειδικά προγράμματα (συμπεριλαμβανομένων των σχολικών διακοπών και των semester breaks),  με έμφαση στην καλοκαιρινή περίοδο (Ιούνιο-Αύγουστο). Η παρουσία του Οργανισμού στην έκθεση ενισχύθηκε παράλληλα από μέλη του Συνδέσμου ELSAC, τα οποία πραγματοποίησαν τις δικές τους συναντήσεις.

Τα αποτελέσματα ήταν ιδιαίτερα θετικά, σύμφωνα με τον ΚΟΤ, αν κρίνει κανείς από το γεγονός ότι το επαγγελματικό κοινό/agents εστράφη με ιδιαίτερο ενδιαφέρον προς την Κύπρο ως ένα καινούργιο και εναλλακτικό προορισμό σε σχέση με τη Μάλτα, η οποία αποτελεί και τον κύριο ανταγωνιστή».

Η Κύπρος διαθέτει όλα τα βασικά χαρακτηριστικά για την φιλοξενία σπουδαστών αγγλικής γλώσσας, όπως υψηλό επίπεδο διδασκαλίας, δυνατότητα πρακτικής εξάσκησης εκτός μαθήματος, καταρτισμένο και έμπειρο διδακτικό προσωπικό με διακεκριμένες σπουδές στο  Ην. Βασίλειο, προσφορά μαθημάτων σε κάθε επίπεδο καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, συνδυασμό μαθημάτων με ποικίλες δραστηριότητες στις πόλεις, στο βουνό και θάλασσα, εμπλουτισμένο τουριστικό προϊόν καθώς επίσης και ασφάλεια προορισμού για οικογένειες, μικρά παιδιά, εφήβους και ενήλικες.

Όπως αναφέρεται, το 2015 η Κύπρος προσείλκυσε 2500 μαθητές με προέλευση κυρίως από τη Ρωσία, Ιταλία, Ουκρανία, Γαλλία, Καζακστάν καθώς επίσης και άλλες χώρες, όπως Πολωνία και Ισπανία.

Ο ΚΟΤ σημειώνει ότι η Κύπρος παρουσιάζει προοπτική για αύξηση των μεριδίων από ανταγωνίστριες χώρες, οι οποίες προσφέρουν το ίδιο τουριστικό προϊόν.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση