ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Νικόλας στην «Κ»: «Συγκλίνουσες απόψεις με την Ελένη στο Κυπριακό»

Η ενδεχόμενη συνεργασία με τη Θεοχάρους, το Κυπριακό, η οικονομία και οι εκλογές

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Ανοικτή αφήνει την πόρτα συνεργασίας με την Ελένη Θεοχάρους ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος. Σε συνέντευξή του στην «Κ» εξηγεί ότι οι απόψεις τους ταυτίζονται σε πολύ μεγάλο βαθμό και γι αυτό τον λόγο είναι έτοιμος να συζητήσει περαιτέρω με την ευρωβουλευτή όταν επιστρέψει από το ταξίδι της στην Αφρική. Δεν παραλείπει να ασκήσει σφοδρή κριτική στον Νίκο Αναστασιάδη για το κυπριακό, να μιλήσει για τον καίριο ρόλο του ΔΗΚΟ σε ότι αφορά την οικονομία, αλλά και για τους στόχους του κόμματος για το 2016 που είναι ένα ποσοστό που να επιτρέπει στο ΔΗΚΟ να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις του τόπου.

Το κατά πόσο θα συνεργαστεί ή όχι το ΔΗΚΟ με την ευρωβουλευτή Ελένη Θεοχάρους είναι ένα ζήτημα που συζητείται εντόνως στα πολιτικά πηγαδάκια την περασμένη βδομάδα, μετά και από το ρεπορτάζ της «Κ» πως Ελένη Θεοχάρους και Νικόλας Παπαδόπουλος βρίσκονται ήδη σε διαβούλευση σε ο,τι αφορά τις επικείμενες εκλογές.

Τις επαφές των δύο μερών επιβεβαίωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος κατά τη διάρκεια της συνεδρίας του Εκτελεστικού Γραφείου την προηγούμενη Τετάρτη, επισημαίνοντας πως οι όποιες περαιτέρω συζητήσεις θα γίνουν όταν επιστρέψει η ευρωβουλευτής από το ταξίδι της.  «Είναι γεγονός ότι οι απόψεις μας σε ό,τι αφορά στο εθνικό θέμα, σε ό,τι αφορά στη λανθασμένη πολιτική Αναστασιάδη-Χριστόφια και των ηγεσιών ΑΚΕΛ και ΔΗΣY και σε ό,τι αφορά στους κινδύνους που υπάρχουν, αλλά και στην ανάγκη χάραξης νέας στρατηγικής, ταυτίζονται σε πολύ μεγάλο βαθμό. Θεωρούσα και θεωρώ ότι το Κυπριακό και οι εξελίξεις που ζούμε επιβάλλουν τον όσο το δυνατόν καλύτερο συντονισμό και συνεργασία όσων έχουμε τις ίδιες απόψεις. Και με αυτό το σκεπτικό προτίθεμαι να συζητήσω με την κ. Θεοχάρους, όταν με το καλό επιστρέψει από το εξωτερικό, όπου βρίσκεται ασκώντας τα καθήκοντά της ως Ευρωβουλευτής της Κυπριακής Δημοκρατίας» ανέφερε χαρακτηριστικά στην «Κ» ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος κάνοντας κίνηση προς την γαλάζια ευρωβουλευτή για συνεργασία.

Τακτική συσκότισης από Αναστασιάδη
Στην αποκαλυπτική του συνέντευξη στην «Κ» ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος δεν παραλείπει να ασκήσει σφοδρή κριτική στον Πρόεδρο Αναστασιάδη, για τακτική συσκότισης, όπως και για επιλεκτική ενημέρωση ΔΗΣΥ ΑΚΕΛ σε ότι αφορά τις εξελίξεις. «Ακούμε διάφορα από τα ΜΜΕ ή την τουρκική πλευρά, ενώ με λύπη διαπιστώνουμε καθημερινά ότι οι ηγεσίες του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ γνωρίζουν κάτι παραπάνω από τα υπόλοιπα κόμματα. Λυπάμαι πολύ, αλλά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο επίπεδο της ενημέρωσης λειτουργεί εξωθεσμικά. Και αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Απορρίπτει τα περί σύμπλευσης με ΔΗΣΥ
Την ίδια στιγμή απορρίπτει τα περί σύμπλευσης με τον ΔΗΣΥ στην οικονομία υπογραμμίζοντας τον ρόλο που έπαιξε το κόμμα για την αλλαγή βασικών προνοιών σε κρίσιμα νομοσχέδια προς όφελος των πολιτών. «Συμπλέει όποιος υπερψηφίζει ό,τι προτείνει η Κυβέρνηση και όχι όποιος διαφωνεί και δίνει μάχη για να αλλάξουν βασικές πρόνοιες των νομοσχεδίων προς όφελος των πολιτών» αναφέρει χαρακτηριστικά Νικόλας Παπαδόπουλος.

Φειδωλός παρουσιάζεται γύρω από τις τελευταίες εσωκομματικές διενέξεις αναφέροντας πως το κόμμα πάει ενωμένο στις βουλευτικές ενώ σε ότι αφορά τα περί δημιουργίας νέας κίνησης που είχαν μονοπωλήσει τα ΜΜΕ, αναφέρει με νόημα πως μάταια κάποιοι ονειρεύονταν τη διάσπαση του ΔΗΚΟ.


 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

Στο συνέδριο φιλοξενήθηκαν πολύ σημαντικές προσωπικότητες από τον χώρο της Εκκλησίας, της πολιτικής και της ακαδημαϊκής ...
ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις
 |  ΠΟΛΙΤΙΚΗ
X