ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Με το βλέμμα στο καταστατικό συνέδριο ο ΔΗΣΥ

Προετοιμασία για την Κυριακή και ούτε λόγος για την ταμπακέρα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Επικεντρωμένος στο καταστατικό συνέδριο της ερχόμενης Κυριακής βρίσκεται ο ΔΗΣΥ, κατά το οποίο θα εγκρίνει την παράταση της δημοσιοποίησης του ψηφοδελτίου. Σήμερα το απόγευμα θα κληθεί το Πολιτικό Γραφείο του κόμματος, ούτως ώστε να ενημερωθεί από τον Πρόεδρο Αβέρωφ Νεοφύτου για το πώς θα κινηθεί το κόμμα την ερχόμενη Κυριακή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο καταστατικό συνέδριο θα γίνει ομιλία από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και στη συνέχεια από τον πρόεδρο του κόμματος Αβέρωφ Νεοφύτου. Τέλος, το συνέδριο θα εγκρίνει την αλλαγή του καταστατικού που προνοεί την παράταση δημοσιοποίησης του ψηφοδελτίου κατά ένα μήνα.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως το τελευταίο διάστημα υπήρξε ιδιαίτερα δύσκολο για την ηγεσία του κόμματος, καθώς πολλά ήταν τα συμβάντα που έφεραν σε δύσκολη θέση την Πινδάρου και το προφίλ του προοδευτικού εκσυγχρονιστικού και φιλελεύθερου κόμματος που προσπαθεί να καλλιεργήσει. Πέραν του Ευγένιου Χαμπουλλά και της άρσης της ασυλίας του Ανδρέα Θεμιστοκλέους για οδικές παραβάσεις, υπήρξαν και οι πρόσφατες έντονες επικρίσεις του εκπροσώπου του ΔΗΣΥ στις συνομιλίες Κρις Τριανταφυλλίδη για τους κυβερνητικούς χειρισμούς στο Νταβός.

Αν και η νέα στρατιά στελεχών που εισέρχεται στο κόμμα, με πρώτο τον πρόεδρο της ΟΝΕ Δημήτρη Δημητρίου έθεσε θέμα τάξης για τις δηλώσεις του Κρις Τριανταφυλλίδη και εξέφρασε την ανάγκη συζήτησης του θέματος στο Εκτελεστικό Γραφείο, στα ανώτατα δώματα της Πινδάρου δεν είναι διατεθειμένοι να αρχίσουν έναν κύκλο εσωκομματικών αντιδράσεων και εσωστρέφειας. Σύμφωνα με κομματικές πηγές, το ζήτημα δεν πρόκειται να συζητηθεί περαιτέρω στο σημερινό Πολιτικό Γραφείο και θα επικεντρωθεί στο επικείμενο καταστατικό συνέδριο.

Όπως αναφέρουν κομματικές πηγές, την Κυριακή θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στις εξελίξεις γύρω από το Κυπριακό, αλλά και στα θετικά δείγματα της Κύπρου γύρω από την οικονομία. Οι κυβερνητικοί χειρισμοί σε Κυπριακό και οικονομία θα αποτελέσουν και τη στρατηγική με την οποία θα κατέλθει το κόμμα στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές.
ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

Σχεδόν κάθε τύπου πολίτης είναι υποψήφιος για τις Δημοτικές εκλογές - Αθάνατες παραμένουν οι κάρτες
Του Γιάννη Ιωάννου
 |  ΠΟΛΙΤΙΚΗ
X