ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Χάρης Γεωργιάδης: Υψηλό 7ετίας το 1,6% του ρυθμού ανάπτυξης

Ανοίγει ο δρόμος για δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και νέων ευκαιριών στην οικονομία μας

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Στο 1,6% ανήλθε ο ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης για το 2015, το υψηλότερο ποσοστό των τελευταίων 7 χρόνων, σημειώνει σε γραπτή του δήλωση από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται για να συμμετάσχει στα Συμβούλια Εurogroup και Εcofin, ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης.

Σύμφωνα με τον Υπουργό, οι που προοπτικές που προκύπτουν από την ανάκαμψη της κυπριακής οικονομίας, θα μπορέσουν να ευοδωθούν εφόσον παραμείνουμε προσηλωμένοι στην πολιτική των μεταρρυθμίσεων και τη συνετή διαχείριση των δημόσιων οικονομικών.

Αυτούσια η γραπτή δήλωση του Υπουργού Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη:

«Επιβεβαιώνεται σήμερα ότι η κυπριακή οικονομία βρίσκεται σε τροχιά ανάκαμψης. Ανακοινώθηκε ότι ο ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης για το 2015 είναι 1,6%, ο οποίος είναι ο ψηλότερος των τελευταίων επτά ετών. Οι προβλέψεις των μονίμως διαφωνούντων διαψεύδονται με ηχηρό τρόπο για ακόμη μια φορά. Προκύπτουν πλέον οι προϋποθέσεις για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και νέων ευκαιριών στην οικονομία μας. Ωστόσο, παραμένει ως βασική προϋπόθεση η προσήλωσή μας στην πολιτική των μεταρρυθμίσεων και τη συνετή διαχείριση των δημόσιων οικονομικών. Οφείλουμε να μείνουμε μακριά από εκείνες τις ανεύθυνες πρακτικές του παρελθόντος που είχαν οδηγήσει την οικονομία μας στα πρόθυρα της συνολικής κατάρρευσης».

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση