ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τα βρήκαν και υπογράφουν στην Τουρκία για το νερό στα κατεχόμενα

Αντιδράσεις για τη συμφωνία στα κατεχόμενα

Σε λίγη ώρα, ο «Πρωθυπουργός» Ομέρ Καλγιοντζού και οι «υπουργοί» του υπογράφουν στην Άγκυρα την νέα συμφωνία για το νερό, η οποία επιβάλλει στους Τουρκοκύπριους η τουρκική κυβέρνηση.

Η τ/κ αντιπροσωπεία μετέβη στην τουρκική πρωτεύουσα πριν από λίγη ώρα για την υπογραφή της νέας συμφωνίας.

Στο κατεχόμενο αεροδρόμιο της Τύμβου μία ομάδα ακτιβιστών και διαδηλωτών συγκεντρώθηκε έξω από το χώρο και διαδήλωσε κατά της νέας συμφωνίας. Η ένταση κορυφώθηκε, με τους ακτιβιστές να υψώνουν την φωνή τους με συνθήματα και να πετούν προς την κατεύθυνση του οχήματος του «Πρωθυπουργού» ένα πλαστικό μπουκάλι νερού ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

Η δυναμική διαμαρτυρία των ακτιβιστών υπήρξε αφορμή για την κινητοποίηση της «αστυνομίας». Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η «αστυνομία» της Μόρφου προχώρησε στην σύλληψη και στην ανάκριση ενός στέλεχος του Κόμματος της Κοινωνικής Δημοκρατίας με το σκεπτικό ότι πέταξε μπουκάλι νερού στο όχημα του «πρωθυπουργού».

Παρά την υπογραφή της νέας συμφωνίας, οι αντιδράσεις στην άλλη πλευρά της Πράσινης Γραμμής στο ζήτημα του νερού δεν μοιάζουν να έχουν τέλος. Πολιτικά κόμματα, κοινωνικοί φορείς και συνδικάτα εκφράζουν αποφασιστικότητα για την συνέχεια των κινητοποιήσεων και της διαμαρτυρίας τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X