ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ταλαιπωρίας συνέχεια στα νοσηλευτήρια – χειροτερεύει η εικόνα

Ανοιχτή πλέον η κόντρα του υπουργείου Υγείας με την ΠΑΣΥΝΟ

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Παρά τις εκκλήσεις του Υπουργού Υγείας Γιώργου Παμπορίδη και μέσω ανοιχτής επιστολής προς τους νοσηλευτές αλλά και μέσω προσκλήσεων για διάλογο, η κατάσταση στην υγεία και συγκεκριμένα νοσηλευτήρια, χειροτερεύει διαρκώς.

Όπως κατέγραψε και το ρεπορτάζ της «Κ», οι αντεγκλήσεις τόσο με το Υπουργείο όσο και με στελέχη αυτού, πέραν του κ. Παμπορίδη, όπως είναι η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, Χριστίνα Γιαννάκη.

Σύμφωνα με καταγγελίες που έφθασαν στην «Κ» από νοσηλευτές που βρίσκονται στην υψηλότερη βαθμίδα της ΠΑΣΥΝΟ, οι ασθενείς δεν μπορούσαν να εξυπηρετηθούν και παραπέμπονταν από τα δημόσια νοσηλευτήρια στα ιδιωτικά και αντίθετα, δεν υπήρχε οργάνωση στις προγραμματισμένες εξετάσεις και δεν υπήρχε σχεδιασμός για την ομαλή λειτουργία των νοσοκομείων. Όπως ανέφεραν οι νοσηλευτές, το σχέδιο του Υπουργείου Υγείας να λειτουργήσει με προσωπικό ασφαλείας «απέτυχε».

Από την άλλη πλευρά, τη δική της τοποθέτηση στις καταγγελίες για τις απειλές απόλυσης των νοσηλευτών, αλλά για την «αποτυχία» του σχεδιασμού του Υπουργείου για την κάλυψη των αναγκών στα δημόσια νοσηλευτήρια, έδωσε η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας Χριστίνα Γιαννάκη στην «Κ», λέγοντας χαρακτηριστικά ότι οι καταγγελίες δεν υφίστανται.

Που τα βρίσκουν

Ενώ βρισκόμαστε ενώπιον μιας ακόμη μέρας που αναμένεται να είναι Γολγοθάς για τους ασθενείς, υπάρχουν και ενθαρρυντικά σημάδια.

Ένα από αυτά, είναι η προετοιμασία εκ μέρους της κυβέρνησης νομοσχεδίου που αφορά τους έκτακτους.

Για το νομοσχέδιο υπάρχει ταύτιση μεταξύ κυβέρνησης και συντεχνιών, και αναμένεται να πάει προς ψήφιση κατά πάσα πιθανότητα τις επόμενες ημέρες.

Την ίδια ώρα, οι κυβερνητικοί γιατροί και αυτοί μέσα από τη συντεχνία τους, απειλούν πως θα αντιδράσουν και αυτοί αν δεν βρεθεί λύση στο θέμα με τους νοσηλευτές.

Βουλιάζουν τα νοσοκομεία

Καθώς συμβαίνουν τα ανωτέρω, την ίδια ώρα σε πέντε δημόσια νοσηλευτήρια, η κατάσταση είναι οριακή.

Είναι ελάχιστοι οι ασθενείς που εξυπηρετούνται ενώ και τα όσα περιστατικά απαιτούν εγχείριση και βρίσκονται σε λίστες αναμονής, μένουν πίσω.

Ενώ από το Υπουργείο γίνεται λόγος για άρνηση εργασίας από ορισμένους από τους νοσηλευτές, γεγονός που εντείνει την προαναφερθείσα κατάσταση, οι τελευταίοι σε  ανακοίνωσή μέσω της Παγκύπριας Συντεχνίας Νοσηλευτών χαρακτηρίζει ανυπόστατες, αβάσιμες και ατυχείς τις καταγγελίες «περί άρνησης νοσηλευτών να εκτελέσουν τα καθήκοντά τους».

Διαβάστε Επίσης:

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X