ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Έρχεται ο Λώλος να καταθέσει για το σκάνδαλο του ΧΥΤΥ

Ο Μπόμπολας προετοιμάζεται να αντιμετωπίσει τους ποινικούς ανακριτές

Του Απόστολου Τομαρά

Του Απόστολου Τομαρά

tomarasa@kathimerini.com.cy

Την πρόθεσή του να θέσει εαυτόν στη διάθεση των ανακριτών που διερευνούν το σκάνδαλο με το ΧΥΤΥ Λάρνακας διεμήνυσε από την ελληνική πρωτεύουσα ο Θεοφάνης Λώλος, ένα από τα δύο πρόσωπα για τα οποία έχουν εκδοθεί ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης προς διευκόλυνση των ανακρίσεων που διεξάγονται.

Ο κ. Λώλος, διευθυντής της εταιρείας Envirpoplan που είχε αναλάβει για λογαριασμό του υπουργείου Εσωτερικών να προετοιμάσει τον διαγωνισμό για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Κόσιη, μίλησε στην Καθημερινή Αθηνών για όσα διαδραματίζονται στην Κύπρο και τον αφορούν άμεσα.

«Ενημερώθηκα από τον Τύπο. Προτίθεμαι να μεταβώ στην Κύπρο για να δώσω την κατάθεση που μου ζητείται μέσα στην εβδομάδα» λέει ο κ. Θ. Λώλος.

«Οι κατηγορίες δεν ευσταθούν. Βρεθήκαμε στη μέση μιας δίνης, χωρίς να έχουμε σχέση». Σε μία τέτοια περίπτωση όπως συνέβη και με τους Ιωάννη Κοκότση, Δημήτρη Γιαννακόπουλο, Αθανάσιο Κατρή και Ιμάρ Μπακλέρ επίσης υπόπτους για το υπό διερεύνηση σκάνδαλο, το ευρωπαϊκό ένταλμα που έχει εκδοθεί δεν θα εκτελεστεί από τις ελληνικές Αρχές, αλλά όταν ο Λώλος θα αφιχθεί στο αεροδρόμιο Λάρνακας.

Για το δεύτερο πρόσωπο που έχει εκδοθεί επίσης ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, τον Λεωνίδα Μπόμπολα, δεν υπάρχουν επί του παρόντος πληροφορίες για το τι προτίθεται να πράξει.

Κάποιες ανεπίσημες πηγές από την Αθήνα θέλουν τον κ. Μπόμπολα να βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τους νομικούς του συμβούλους, προφανώς για τον τρόπο διαχείρισης του εντάλματος σύλληψης, αλλά και προετοιμασίας όσων θα καταθέσει στους ανακριτές.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Απόστολου Τομαρά

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση