ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΚΕΒΕ: αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για περιορισμό των επιπτώσεων Brexit

Σύσκεψη παραγόντων, συγκρότηση Επιτροπής και επιχειρηματική αποστολή στη Βρετανία

Δελτίο Τύπου

Πρωτοβουλίες με σκοπό τον περιορισμό των όποιων αρνητικών επιπτώσεων από το Brexit στην κυπριακή οικονομία, προγραμματίζει το ΚΕΒΕ. Συγκεκριμένα, το ΚΕΒΕ προγραμματίζει εντός των ημερών τη διοργάνωση μιάς ευρείας σύσκεψης με τους αρμόδιους Συνδέσμους των Ελεγκτών-Λογιστών, των δικηγόρων και των εμπλεκομένων με τον τουρισμό, με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων γύρω από τις πιθανές επιπτώσεις του Brexit στην κυπριακή οικονομία και τη λήψη αποφάσεων για αντιμετώπιση τυχόν αρνητικών εξελίξεων. 

Την ίδια ώρα, το ΚΕΒΕ εισηγείται τη συγκρότηση μιας Επιτροπής με τη συμμετοχή τεχνοκρατών της κυβέρνησης και παραγόντων του ιδιωτικού τομέα, η οποία θα παρακολουθεί από κοντά όλες τις εξελίξεις και κυρίως τις διαβουλεύσεις που θα έχει η Βρετανία με την ΕΕ για τη σύναψη της νέας συμφωνίας που θα διέπει τις σχέσεις τους.  Η Επιτροπή αυτή θα πρέπει να κάνει εισηγήσεις προς την κυβέρνηση και στους φορείς του ιδιωτικού τομέα για να παρεμβαίνουν, όπου και αν χρειαστεί, ώστε το νέο καθεστώς σχέσεων ΕΕ-Βρετανίας να μην επηρεάσει σε δυσμενέστερο βαθμό την κυπριακή οικονομία. 

Στόχος και σκοπός της Κύπρου, τονίζει το ΚΕΒΕ, θα πρέπει να είναι πρώτα ο περιορισμός των επιπτώσεων από τo Brexit και στη συνέχεια η διατήρηση των καλών οικονομικών και εμπορικών σχέσεων με τη Βρετανία, ώστε να συνεχίσει το σημερινό πλαίσιο διμερών συναλλαγών. Επίσης, το ΚΕΒΕ εκτιμά ότι μέσα από το Brexit δημιουργούνται και νέες ευκαιρίες για την Κύπρο, όπως είναι το ενδεχόμενο προσέλκυσης επιχειρήσεων ή επενδύσεων που ενδεχόμενα θα αποφασίσουν να μεταφέρουν την έδρα τους  εκτός της Βρετανίας. 

Για το σκοπό αυτό, το ΚΕΒΕ προγραμματίζει την οργάνωση μιάς ευρείας αποστολής από την Κύπρο στη Βρετανία, με στόχο να προβληθούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας για προσέλκυση επιχειρήσεων και επενδύσεων. Στην αποστολή αυτή που θα είναι υπό την αιγίδα του ΚΕΒΕ, θα πρέπει να μετέχουν τα αρμόδια Υπουργεία, ο Οργανισμός Προώθησης Επενδύσεων (CIPA), εκπρόσωποι των Συνδέσμων Λογιστών-Ελεγκτών, του Δικηγορικού Συλλόγου, του ΠΑΣΥΞΕ και άλλοι. 

Τέλος, το ΚΕΒΕ καλεί όλους να επιδείξουν ψυχραιμία και να αποφύγουν τον όποιο πανικό. Η κατάσταση, επισημαίνει το ΚΕΒΕ είναι διαχειρίσιμη, φτάνει να αναληφθούν συλλογικά οι σωστές πρωτοβουλίες έγκαιρα και αποφασιστικά.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση