ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Παρουσιάστηκε το νέο υπερσύγχρονο αμφιθέατρο στο Δάλι

Έχει χωρητικότητα 1060 θέσεων και θα συμβάλει στην πολιτιστική τόνωση του Δήμου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Παρουσιάστηκε χθες στην Πύλη Αμμοχώστου το νέο, σύγχρονο και πολυδύναμο αμφιθέατρο του Δήμου Ιδαλίου, κοντά στον αρχαιολογικό χώρο.
Το έργο αυτό θα συμβάλει στην αναβάθμιση των πολιτιστικών δρωμένων τόσο της περιοχής Ιδαλίου και όχι μόνο, αφού λόγω των προδιαγραφών του μπορεί να φιλοξενήσει ποικίλες και απαιτητικές εκδηλώσεις. 

Στην παρουσίαση του έργου μίλησαν ο υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Νίκος Κουγιάλης, εκπρόσωπος του Επάρχου Λευκωσίας και ο Δήμαρχος Ιδαλίου κ. Λέοντιος Καλλένος.

Ο Δήμος Ιδαλίου σε συνεργασία με όλους τους σχετικούς φορείς αξιοποίησε τα κονδύλια του Ευρωπαϊκού Γεωργικού Ταμείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Η ανέγερση του άρχισε και συμπληρώθηκε περί το τέλος του 2015 με κόστος €2.600.000 με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Γεωργικού Ταμείου Αγροτικής Ανάπτυξης, την Κυπριακή Δημοκρατία και τον Δήμο Ιδαλίου κατά 1/3 της δαπάνης, από τον κάθε Φορέα.

Το Αμφιθέατρο είναι χωρητικότητας 1060 καθήμενων θέσεων με διάμετρο σκηνής τα 18 μέτρα. Είναι εξοπλισμένο με τελευταίας τεχνολογίας οπτικοακουστικά συστήματα και εγκαταστάσεις θεατρικού φωτισμού για την εφαρμογή των οποίων δημιουργήθηκαν ειδικά δωμάτια ελέγχου στην είσοδο στο χώρο των κερκίδων, όπου υπάρχει επίσης ο χώρος έκδοσης εισιτηρίων και ελέγχου πρόσβασης και δωμάτιο κινηματογραφικών προβολών. Περιλαμβάνονται επίσης, σαλόνια αναμονής και ξεκούρασης, 2 μεγάλα πολυτελή ατομικά καμαρίνια για τους κυρίως συντελεστές της εκάστοτε εκδήλωσης, 2 καμαρίνια 4 ατόμων το καθένα και 2 ομαδικά καμαρίνια. 

Στον ίδιο χώρο δημιουργήθηκε και ένα μικρό Αμφιθέατρο, το «Μικρό Θέατρο», που μπορεί να φιλοξενεί εναλλακτικές εκδηλώσεις μικρού μεγέθους, πάρκο και παιδότοπος.

Τα εγκαίνια του Αμφιθέατρου θα γίνουν στις 25 Ιουλίου από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη και τη ίδια μέρα θα δοθεί μεγάλη συναυλία του Ελλαδίτη καλλιτέχνη Γιάννη Κότσιρα με το 9μελές σχήμα του.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε ειδικό φιλμάκι για το Αμφιθέατρο και τις εγκαταστάσεις του, το οποίο επιβεβαίωσε τα υψηλά στάνταρ κατασκευής και τον όμορφο αρχιτεκτονικό σχεδιασμό του.

Έργα όπως αυτό στο Δάλι είναι σίγουρο ότι προάγουν τον πολιτισμό σε αγροτικούς Δήμους, δημιουργούν πολιτιστικές κοιτίδες και βοηθούν την τοπική κοινωνία σε πολλά επίπεδα. 

 

 

 

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση

«Ο συγγραφέας έφυγε εν μέσω καταλήψεων στο Κολούμπια, έντονων συζητήσεων γύρω από το μέλλον της Αμερικής και σ’ ένα κλίμα ...
Kathimerini.gr
 |  ΒΙΒΛΙΟ
Ο ζωγράφος και συγγραφέας Ανδρέας Καραγιάν μιλάει στην «Κ» με αφορμή την αναδρομική έκθεση για το έργο του στη Λεμεσό
Του Απόστολου Κουρουπάκη
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ