ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΑΕΚ - Κλίφτονβιλ 2-0: Πρόκριση με ρεκόρ

Προκρίθηκε δυο νίκες η ΑΕΚ

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Την τέταρτη φετινή της νίκη σε ισάριθμους επίσημους Ευρωπαϊκούς αγώνες πέτυχε η ΑΕΚ, η οποία πλέον μπορεί να στρέψει την προσοχή της στην Σπαρτάκ Μόσχας. Οι Λαρνακείς πραγματοποίησαν ομαδικό ρεκόρ μιας και ξεπέρασαν κατά μια τις συναπτές νίκες στην Ευρωπαϊκή τους ιστορία, έχοντας ως σκόρερ τους Μπόλιεβιτς και Τομάς. Ο Ιμανόλ Ιντιακέθ εξέπληξε με τις επιλογές του πριν και κατά τη διάρκεια του αγώνα, λανσάροντας αρχικά ένα σχήμα που μπορεί να ερμηνευτεί ως 3-4-3 και τελειώνοντας με 4-1-4-1. Χρόνος για ξεκούραση δεν υπάρχει ιδιαίτερος μιας και σε μια εβδομάδα οι «κιτρινοπράσινοι» θα ξεκινήσουν την προσπάθειά τους για πρόκριση στον τέταρτο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης.

Πρώτο ημίχρονο

Μπορεί ο Ιμανόλ Ιντιακέθ να παρέταξε την ΑΕΚ με επιθετικούς προσανατολισμούς, ωστόσο ήταν η Κλίφτονβιλ η ομάδα που στο 8ο λεπτό έφτασε μια ανάσα από το γκολ, με τον Μίνιο να αποκρούει με υπερένταση την κεφαλιά του αφύλακτου Ντόνελι. Οι Λαρνακείς απείλησαν για πρώτη φορά με δυνατό σουτ του Χαραλαμπίδη στο 10ο λεπτό, ενώ αμέσως μετά η ομάδα από τη Βόρειο Ιρλανδία έμεινε με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Μπόνερ για δυνατό μαρκάρισμα στον Τομάς. Ο Τρισκόφσκι στο 14ο λεπτό όντας αφύλακτος δεν κατάφερε να σημαδέψει σωστά, όπως και ο Τέτε έξι λεπτά αργότερα με προβολή. Δύο μπαλιές του Ορτίθ στο τετράλεπτου μεταξύ 25ου και 28ου λεπτού δεν μετουσιώθηκαν σε γκολ από Τρισκόφσκι και Χαραλαμπίδη, με τον Μπόλιεβιτς να παίρνει την σκυτάλη και να απειλεί με δυνατό σουτ στο 36ο λεπτό. Ο Μαυροβούνιος ήταν αυτός που έλυσε το γόρδιο δεσμό όταν στο 44ο λεπτό με ασύλληπτο βολέ έστειλε τη μπάλα να αναπαυθεί στα αντίπαλα δίκτυα για το 1-0 και την ομάδα του στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ.

Δεύτερο ημίχρονο

Το έργο των ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ απλοποιήθηκε ακόμα περισσότερο στο 48ο λεπτό όταν ο Τομάς με επίκαιρη τοποθέτηση στην αντίπαλη περιοχή, εκμεταλλεύτηκε ασθενή απόκρουση του Μούνεϊ για να γράψει το 2-0. Στο 57ο λεπτό ο Τρισκόφσκι φλέρταρε με το γκολ που θα τον ανέβαζε στην κορυφή των Ευρωπαίων σκόρερ της ΑΕΚ ωστόσο ο Μούνεϊ αντέδρασε θετικά, ενώ 10 περίπου λεπτά αργότερα ο Λαρένα με συρτό σουτ σημάδεψε το δεξί κάθετο δοκάρι. Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε κατακόρυφα, με τον προπονητή της ΑΕΚ να αποσύρει σταδιακά τους Τρισκόφσκι και Τέτε που κάλυψαν αρκετά χιλιόμετρα και τον Άλβες να αστοχεί σε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ στο 81ο λεπτό. Το σκηνικό επαναλήφθηκε έξι λεπτά αργότερα με τον Βραζιλιάνο φορ να περνά τη μπάλα πάνω από τον αντίπαλο τερματοφύλακα, αλλά και τα αντίπαλα δοκάρια.

ΑΕΚ: Μίνιο, Μουρίγιο, Καταλά, Μόισοφ (46' Άλβες), Λαρένα, Μπόλιεβιτς, Ορτίθ, Τέτε (76' Ιωάννου), Χαραλαμπίδης, Τομάς, Τρισκόφσκι (68' Εγγλέζου)

Κλίφτονβιλ: Μούνεϊ, ΜακΓκόβερν, Ίβς, Μπόνερ, Κουράν, Νόουλες, ΜακΝτάιντ (15' Ράμσεϊ), Κάτνεϊ, Γουίντσεστερ (54' Γκάρετ), Ντόνελι, Κόσγκροβ

Κόκκινη κάρτα: Μπόνερ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

ΑΕΚ: Τελευταία Ενημέρωση