ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ο Ακιντζί συναντά τον Ερντογάν

Για την Άγκυρα αναχωρεί το βράδυ της Τρίτης ο Τ/κ ηγέτης

Σύμφωνα με σχετικό ανακοινωθέν που δόθηκε στη δημοσιότητα από το «Προεδρικό» πριν από λίγη ώρα, ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας ετοιμάζεται για σημαντική συνάντηση.

Την Τετάρτη, στο νέο Προεδρικό Μέγαρο της Άγκυρας, το οποίο πριν από περίπου ένα μήνα δέχθηκε τα πυρά των πραξικοπηματιών, ο Μουσταφά Ακιντζί συναντά τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Ο κ. Ακιντζί αποχωρεί το βράδυ της Τρίτης από το νησί. Στην Άγκυρα, τον κ. Ακιντζί θα συνοδεύσουν στενοί συνεργάτες του, όπως ο Οζντίλ Ναμί και ο Μπαρίς Μπουρτζού. Ο κ. Ακιντζί θα επιστρέψει στα Κατεχόμενα την Πέμπτη.

Η τ/κ ηγεσία δεν δίνει στη δημοσιότητα τις λεπτομέρειες της συνάντησης. Παρόλα αυτά, υπάρχουν τρία σημαντικά στοιχεία που ξεχωρίζουν. Πρώτον, η συνάντηση λαμβάνει χώρα μόλις έναν μήνα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία. Δεύτερον, αυτή τη στιγμή η τ/κ ηγεσία δέχεται πυρά από τους κύκλους της Άγκυρας και την τ/κ Δεξιά για τη στάση που τηρεί στο Κυπριακό.

Τέλος, η συνάντηση των δύο πολιτικών ανδρών έρχεται μόλις λίγες ημέρες πριν από την έκτακτη επίσκεψη του Τζο Μπάιντεν στην Τουρκία.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

Σχεδόν κάθε τύπου πολίτης είναι υποψήφιος για τις Δημοτικές εκλογές - Αθάνατες παραμένουν οι κάρτες
Του Γιάννη Ιωάννου
 |  ΠΟΛΙΤΙΚΗ
X