ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Έπεσε η επιχειρηματική εμπιστοσύνη στη γερμανική οικονομία

Ο δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης του Οικ. ινστιτούτου Ifo σημείωσε σημαντική πτώση

ΚΥΠΕ

Η Γερμανία άρχισε να αισθάνεται την απειλή του Brexit και θα μπορούσε να έχει αδύναμη οικονομική ανάπτυξη το 2017, δήλωσαν την Πέμπτη οικονομικοί αναλυτές, μετά τα αποτελέσματα βασικής έρευνας για την επιχειρηματική εμπιστοσύνη, η οποία παρουσίασε σημαντική υποχώρηση.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης του οικονομικού ινστιτούτου Ifo σημείωσε σημαντική πτώση στο 106,2 τον Αύγουστο, από το 108,3 τον Ιούλιο, υποχωρώντας στο χαμηλότερο σημείο από το Δεκέμβριο του 2014. Οι αναλυτές ανέμεναν μικρή άνοδο του δείκτη στο 108,5.

“Η γερμανική οικονομία έχει πέσει σε καλοκαιρινή ύφεση", δήλωσε ο Πρόεδρος του Ifo Clemens Fuest, σημειώνοντας ότι όλοι οι τομείς που περιλαμβάνονται στην έρευνα, εκτός των Κατασκευών, έχουν σημειώσει πτώση.

Η μεγάλη πτώση του Αυγούστου έρχεται σε αντίθεση με τη μικρή μείωση του δείκτη τον Ιούλιο, όταν η γερμανική επιχειρηματική εμπιστοσύνη εξέπληξε τους εκτιμητές, παρά το γεγονός ότι ελάχιστες μέρες είχαν περάσει από την απόφαση των Βρετανών στο τέλος Ιουνίου να εγκαταλείψουν την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο βασικός δείκτης Ifo αποτελείται από δύο επιμέρους δείκτες που μετρούν την άποψη των εταιρειών για το σημερινό επιχειρηματικό περιβάλλον και τις προοπτικές για τους επόμενους έξι μήνες.

Ο επιμέρους δείκτης που μετρά το σημερινό επιχειρηματικό περιβάλλον υποχώρησε τον Αύγουστο στο 112,8, δύο μονάδες κάτω από το επίπεδο που βρισκόταν τον Ιούλιο. Από την άλλη ο δείκτης εμπιστοσύνης στις μελλοντικές προοπτικές υποχώρησε στο 100,1 από 102,1 τον Ιούλιο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση