ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ξέσπασμα Ακιντζί για την στάση της «συγκυβέρνησης»

Στόχος εθνικιστικών κύκλων η έναρξη μιας προπαγανδιστικής εκστρατείας του «όχι» τονίζει

Στα πλαίσια της νέας συνάντησης του με τους ηγέτες των τουρκοκυπριακών πολιτικών κομμάτων, ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας, Μουσταφά Ακιντζί εκφράζει έντονη πικρία και δυσαρέσκεια σχετικά με την στάση που τηρεί η «συγκυβέρνηση» της τ/κ Δεξιάς στο Κυπριακό. Ο κ. Ακιντζί ασκεί κριτική στην πολιτική γραμμή της τ/κ «Δεξιάς» και αναφέρει ότι στόχος των εθνικιστικών κύκλων η έναρξη μιας προπαγανδιστικής εκστρατείας του «όχι».

Πληροφορίες από τον ηλεκτρονικό τ/κ Tύπο αναφέρουν πως, οι δηλώσεις του κ. Ακιντζί φέρνουν στο προσκήνιο την μεγάλη κρίση που παρατηρείται στις σχέσεις «Προεδρικού» και των κομμάτων της «συγκυβέρνησης».

Σύμφωνα με τον κ. Ακιντζί, η «συγκυβέρνηση» δεν έχει καλές προθέσεις για την προοπτική της λύσης και το Κυπριακό. «Δεν είναι δυνατόν οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης να μιλούν με αυτό τον τρόπο», αναφέρει ο κ. Ακιντζί, ο οποίος προσθέτει: «Πλέον πιστεύω ότι δεν έχουν καλές προθέσεις. Γίνεται προσπάθεια για να προκληθεί σύγχυση στον λαό με βάση τις πληροφορίες από τον τύπο. Αυτή είναι μια λανθασμένη πράξη».

Στην συνέχεια, ο κ. Ακιντζί αναφέρει τα εξής: «Εισερχόμαστε σε μια πολύ σημαντική περίοδο. Πρέπει να υποστηρίξουμε αυτή την νέα προσπάθεια. Έχοντας εξασφαλίσει την υποστήριξη του λαού καταθέτω τις απόψεις μας. Θα συνεχίσω να μοιράζομαι την πραγματικότητα. Σε τελική ανάλυση την τελική απόφαση θα την λάβει ο λαός μας. Θα μελετήσουμε εξονυχιστικά όλα τα ζητήματα».

Ο κ. Ακιντζί αποκλείει την συμμετοχή μέλους της «συγκυβέρνησης» στην τ/κ διαπραγματευτική ομάδα και τονίζει ότι συνεχίζεται να διαπραγματεύεται με την υποστήριξη της δικής του ομάδας.

Ας σημειωθεί ότι πρόκειται για πρώτη φορά που η τ/κ ηγεσία εξωτερικεύει την οργή της σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους. Τις προηγούμενες ημέρες, το «Προεδρικό» είχε δεχθεί δριμύτατη κριτική από «συγκυβέρνηση» και κυρίως το «Υπουργείο Εξωτερικών».

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

Στο συνέδριο φιλοξενήθηκαν πολύ σημαντικές προσωπικότητες από τον χώρο της Εκκλησίας, της πολιτικής και της ακαδημαϊκής ...
ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις
 |  ΠΟΛΙΤΙΚΗ
X