ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Όχι Αναστασιάδη σε Ακιντζί για κοινή διακαναλική

Στις 18:30 ενημερώνει ο Πρόεδρος, στις 20:30 η διακαναλική στα κατεχόμενα

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Την εικόνα όπως έχει διαμορφωθεί μέχρι στιγμής στο Κυπριακό, καθώς και τις προσδοκίες από τις κρίσιμες συνομιλίες στο Μοντ Πελερέν αναμένεται να δώσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, στο πλαίσιο της διακαναλικής συνέντευξης του, η οποία προγραμματίζεται για τις έξι και τριάντα το απόγευμα.

Αναμένεται δε να γίνει αναφορά στις συγκλίσεις και συναντιλήψεις οι οποίες έχουν επιτευχθεί, όπως και διευκρινήσεις σε ότι αφορά ανησυχίες οι οποίες έχουν εκφραστεί σε σχέση με την πορεία των διαπραγματεύσεων αλλά και να γίνει αποτίμησει της προόδου που έχει επιτευχθεί.

Σημειώνεται ότι ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί είχε εκφράσει την επιθυμία για πραγματοποίηση κοινής συνέντευξης Τύπου, κάτι που ωστόσο δεν έγινε αποδεκτό από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, χωρίς να αποκλείει μια κοινή διακαναλική στο μέλλον.

Η συνέντευξη του Προέδρου πραγματοποιείται μερικά 24ωρα πριν τη μετάβαση στο Μοντ Πελερέν.

Τη Δευτέρα αρχίζουν οι συνομιλίες στο Μοντ Πελερέν της Ελβετίας, υπό την αιγίδα του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ Έσπεν Μπαρθ Έιντε. Παρών στην έναρξη των συνομιλιών που θα διαρκέσουν ως τις 11 του μήνα, θα είναι ο ΓΓ των ΗΕ Μπαν Κι Μουν.

Σε δηλώσεις του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι η Ελβετία δεν είναι το τέλος του δρόμου αλλά είναι ένας σημαντικός σταθμός, είπε χαρακτηριστικά, θέση την οποία επίσης διατύπωσε τις προηγούμενες μέρες και ο ειδικός σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα για το Κυπριακό, Έσπεν Μπαρθ Έιντε.

Παραδέκτηκε ότι υπάρχουν κίνδυνοι στην Ελεβετία, τους οποίους η Ε/κ πλευρά έχει εις γνώση της και είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί.

Ξεκαθάρισε παράλληλα ότι σε καμία απολύτως περίπτωση η Ε/κ πλευρά δεν θα συζητήσει ενδεχόμενο διασύνδεσης του τομέα των εγγυήσεων με την ασφάλεια.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

Στο συνέδριο φιλοξενήθηκαν πολύ σημαντικές προσωπικότητες από τον χώρο της Εκκλησίας, της πολιτικής και της ακαδημαϊκής ...
ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις
 |  ΠΟΛΙΤΙΚΗ