ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Το οικονομικό πλάνο της Ε.Ε. σε ενδεχόμενη λύση

Διαβάστε στην Οικονομική Καθημερινή της Τετάρτης

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Στα οικονομικά μιας ενδεχόμενης λύσης του Κυπριακού αναφέρεται έγγραφο «fact sheet» της Κομισιόν. Βασικά στο έγγραφο με τη μορφή ερωταπαντήσεων γίνεται προσπάθεια να δοθεί πιο σφαιρικά η εικόνα αναφορικά με το Κυπριακό, από όλες του τις πλευρές.

Την οικονομική ενίσχυση μέσω προγραμμάτων βοήθειας στα Κατεχόμενα και που έχουν γίνει σε τομείς της οικονομίας επενδύσεις, ο οικονομικός και όχι μόνο αντίκτυπος της λύσης και άλλα. Στο έγγραφο αναφέρεται ότι από το 2006 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει επενδύσει μέσω ενός προγράμματος βοήθειας στα Κατεχόμενα, υποβοηθώντας την επανένωση της Κύπρου μέσω και της οικονομικής ανάπτυξης της τ/κ κοινότητας, την ανάπτυξη της επικοινωνίας και την προετοιμασία για το κοινοτικό κεκτημένο που θα ακολουθήσει μια λύση του Κυπριακού.

Βάσει των ίδιων πληροφοριών από το 2006 μέχρι και το 2016 ποσό ύψους 449 εκατ. ευρώ έχει δοθεί για τους παραπάνω σκοπούς. Από το 2014 μέχρι και το 2020 μέσω του Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου (MFF), προβλέπονται 30 εκατ. ευρώ τον χρόνο, ενώ και στα δύο προγράμματα προβλέπονται πρόνοιες σε περίπτωση λύσης του Κυπριακού. Είναι το ίδιο πλαίσιο για το οποίο μίλησε πρόσφατα ο κ. Γιούνκερ τονίζοντας πως η Κύπρος θα πάρει 3,1 δισ. ευρώ σε περίπτωση λύσης.

Διαβάστε επίσης:

  • Σε ιδιωτικά χέρια από 29 Ιανουαρίου το Λιμάνι Λεμεσού
  • Πολλά τα αίτια για την έκρηξη τιμών καυσίμων
  • Εσπασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ φέτος ο τουρισμός
  • Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο Αντόνιο Ταγιάνι
  • Γερμανία: Ζητούν αύξηση επιτοκίων δανεισμού
  • Ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί στην Ελλάδα

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση