ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ξενοδόχοι: Το στοίχημα του τουρισμού για το 2017

Χρονιά ορόσημο το 2016 για τον τουρισμό της χώρας

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Της ΝΑΤΑΣΑΣ ΤΣΙΑΚΟΛΗ

Την ανάγκη ανάδειξης του κυπριακού τουριστικού προιόντος επισήμαναν οι ομιλητές της 34ης ετήσιας γενικής συνέλευσης των μελών του Παγκύπριου Συνδέσμου Διευθυντών Ξενοδοχείων. 

Ο πρόεδρος του ΚΕΒΕ κ. Φειδίας Πηλείδης στην ομιλία του ανέφερε πως το 2016 αποτέλεσε χρονιά ορόσημο για τον τουρισμό της χώρας μας καθώς κατέγραψε ρεκόρ όσον αφορά τις αφίξεις.Επισήμανε παράλληλα την ανάγκη επίλυσης του προβλήματος της εποχικότητας μέσω του εμπλουτισμού του τουριστικού προϊόντος, την αύξηση της συνδεσιμότητας της Κύπρου και την προώθηση των έργων υποδομής.Τόνισε δε ότι το μεγάλο στοίχημα είναι ναι το 2017 και να συνεχίσει η χρονιά επιτυχημένα. «Θα πρέπει να συνεχιστεί αυτή η αυξητική τάση και τα επόμενα χρόνια», όπως σημείωσε.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΥΔΙΞΕ, Βάσος Κοιλάνης από την πλευρά του αναφερόμενος στην πετυχημένη τουριστικά χρονιά του 2016, είπε ότι "είναι μια ευκαιρία για τη ριζοσπαστική αντιμετώπιση χρονιζόντων προβλημάτων αλλά και τη βελτίωση της τουριστικής ανταγωνιστικότητας στο άμεσο και μακροπρόθεσμο μέλλον. Η πιθανή καθυστέρηση στην εφαρμογή αποφασιστικών και καινοτόμων βημάτων μπορεί να εξανεμίσει τις οποιεσδήποτε ευοίωνες προοπτικές που μας χαρίστηκαν”, τόνισε χαρακτηριστικά. 

Τέλος, ο πρόεδρος του ΚΟΤ κ. Άγγελος Λοιζου έδωσε τα στοιχεία για το 2016. «Ξεπεράσαμε τα 3.000.000 αφίξεις φτάνοντας, στις 3.186.000. Επιπρόσθετα οι μήνες Μάϊος, Ιούνιος, Ιούλιος, Αύγουστος, Σεπτέμβριος και Οκτώβρης του 2016 ήταν οι πιο πετυχυμένοι μήνες που καταγράφηκαν ποτέ στα ιστορικά του τουρισμού από πλευράς τουριστικών αφίξεων σε σύγκριση με τους αντίστοιχους τους όλων των προηγούμενων ετών.»

Κυπριακή φιλοξενία

«Ο σύγχρονος τουρίστας αναζητά μοναδικές και αυθεντικές εμπειρίες της καθημερινής ζωής και όχι προκατασκευασμένα τουριστικά προϊόντα, τα οποία μπορεί να βρει οπουδήποτε και γι’ αυτό είναι απαραίτητο επίσης να επενδύσουμε, να ενισχύσουμε και να διαφυλάξουμε την κυπριακή φιλοξενία».

Ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ τόνισε πως θα πρέπει οι εμπλεκόμενοι φορείς όσο και η Κυβέρνηση να θέσουν ως στόχο να βελτιωθούν ακόμα περισσότερο οι επιδόσεις στον τουρισμό και τα επόμενα χρόνια, ώστε ο τουριστικός τομέας να συνεχίσει να αποτελεί τον βηματοδότη της κυπριακής οικονομίας.

Επέκταση τουριστικής περιόδου

Ο κ. Πηλείδης ανέφερε πως το «επόμενο βήμα για τον τουρισμό της Κύπρου, αποτελεί η σταδιακή επέκταση της τουριστικής περιόδου. Οι αρμόδιοι οφείλουν να στοχεύσουν στην ενδυνάμωση των μηνών με τη χαμηλότερη επισκεψιμότητα, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη τα τελευταία χρόνια παρατηρείται αύξηση. Παρά τις προσπάθειες όμως, «υπάρχουν πολλά ακόμα που πρέπει να γίνουν όπως και θέματα που πρέπει να επιλυθούν στον τομέα της ξενοδοχειακής βιομηχανίας», υπέδειξε.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση