ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Β. Παπαδόπουλος: Η πρόταση Κοτζιά για την ασφάλεια είναι και του ΠτΔ

Τόνισε πως ήταν σε απόλυτη συνεννόηση με την Λευκωσία η πρόταση

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η πρόταση του Υπουργού εξωτερικών της Ελλάδας Νίκου Κοτζιά για την ασφάλεια, είναι και πρόταση του προέδρου της Δημοκρατίας και έγινε σε απόλυτη συνενόηση με την Λευκωσία. Αυτό δήλωσε στο πρωϊνο δρομολόγιο ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Βίκτορας Παπαδόπουλος.
Η πρόταση του Νίκου Αναστασιάδη προνοεί την αποχώρηση του 75% του Τουρκικού στρατού από την πρώτη μερα της λύσης του Κυπριακού και του υπόλοιπου, εντός τακτού χρονικού διαστήματος το οποίο δεν πρέπει να ειναι μεγάλο , προσθεσε ο Βίκτορας Παπαδόπουλος.

Η πρόταση Κοτζιά είναι εξελικτική και πιο λεπτομερής της πρότασης του προέδρου της Δημοκρατίας με την οποία συμφωνούμε δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος , ο οποίος συμφώνησε και με την εκτίμηση του Νίκου Κοτζιά ότι με τη συζήτηση του κεφαλαίου της ασφαλειας για πρώτη φορά το Κυπριακό βγήκε από το βυθό .

Απαντώντας σε ερώτηση κατα πόσο πρέπει να τερματιστεί η δημόσια συζήτηση περί διάστασης απόψεων μεταξύ Λευκωσιας και Υπουργού Εξωτερικών της Ελλαδας, ο Βίκτορας Παπαδόπουλος ανέφερε ότ για την κυβερνηση ποτέ, δεν υπήρξε τέτοιο θέμα και κακώς στέλλονται λανθασμένα μυνήματα, αντί να επικεντρωθούμε στη θεση και τη συμπεριφορα της Τουρκίας απέναντι στη διάσκεψη της Γενεύης.

Χριστοδουλίδης: Καλύτερη εγγύηση η ΕΕ

Η Ευρωπαϊκή Ενωση προσφέρει όλες τις εγγυήσεις που χρειάζεται η Κύπρος, τόνισε στο Γιούρονιους ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης. Επισήμανε πως ένα βιώσιμο, λειτουργικό και σύγχρονο κράτος δεν έχει ανάγκη από εγγυήσεις από τρίτη χώρα, προσθέτοντας ότι η καλύτερη εγγύηση είναι η ιδιότητά της Κύπρου, ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Ο κύριος Χριστοδουλίδης σημείωσε ότι μετά τις πρόσφατες εντατικές διαπραγματεύσεις, έχουν ανατπερωθεί οι ελπίδες για λύση, υποδεικνύοντας ωστόσο ότι τα κεφάλαια του εδαφικού, της ασφάλειας και των εγγυήσεων θα καθορίσουν εάν η λύση είναι πράγματι εφικτή.

Ενώπιον της Συνέλευσης ο ΠτΔ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, προσφωνεί σήμερα την Ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης. Ο πρόεδρος Αναστασιάδης θα μιλήσει ενώπιον της Συνέλευσης στις 12 το μεσημέρι και ακολούθως θα απαντήσει σε ερωτήσεις βουλευτών. Νωρίτερα θα τύχει υποδοχής στο Παλάτι της Ευρώπης, από τον Πρόεδρο και το Γενικό Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει συναντήσεις με τον με τον Πρόεδρο του Κογκρέσου και τον Επίτροπο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Συμβουλίου και τον Πρόεδρο του ΕΔΑΔ. Το απόγευμα θα παραστεί σε ειδική εκδήλωση μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος με αφορμή τη διεθνή ημέρα μνήμης των θυμάτων. Στις 7 το βράδυ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επισκεφθεί το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η ομιλία του Προέδρου Αναστασιάδη ενώπιον της Ολομέλειας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης θα μεταδίδεται απευθείας από το ΡΙΚ.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

Στο συνέδριο φιλοξενήθηκαν πολύ σημαντικές προσωπικότητες από τον χώρο της Εκκλησίας, της πολιτικής και της ακαδημαϊκής ...
ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις
 |  ΠΟΛΙΤΙΚΗ
X