ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αβέβαιη η συνάντηση των ηγετών σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο

Δεν ικανοποίησε την τ/κ πλευρά το ανακοινωθέν του Προέδρου Αναστασιάδη

Υπό την σκιά των νέων αρνητικών εξελίξεων στο Κυπριακό, ο τουρκοκυπριακός τύπος θεωρεί αβέβαιη την συνάντηση των δυο ηγετών που έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη.

Η Κίμπρις Ποστασί αναφέρει ότι η σημερινή, προγραμματισμένη συνάντηση των διαπραγματευτών ματαιώθηκε εξαιτίας των τελευταίων εξελίξεων. Η εφημερίδα θεωρεί ότι δεν είναι δεδομένη η συνάντηση του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη με τον Μουσταφά Ακιντζί.

Η Κίμπρις Ποστασί επισημαίνει ότι η συνάντηση των διαπραγματευτών δεν πραγματοποιήθηκε εξαιτίας του ζητήματος που προέκυψε για τον «εορτασμό» του ενωτικού δημοψηφίσματος στα σχολεία.

Η εφημερίδα υπενθυμίζει ότι η συνάντηση των διαπραγματευτών κάθε Τρίτη είναι σημαντική καθώς έχει προπαρασκευαστικό ρόλο για την συνάντηση των ηγετών.

Η εφημερίδα υπενθυμίζει επίσης, ότι ο κ. Ακιντζί έχει ξεκαθαρίσει ότι θα πράξει τα επόμενα βήματα του αναλόγως με τις κινήσεις της ε/κ πλευράς. Σε περίπτωση που δεν αναθεωρήσει η ε/κ πλευρά την θέση της, ο κ. Ακιντζί θα μεταβεί στην συνάντηση της Πέμπτης για να ξεκαθαρίσει την θέση της τ/κ πλευράς στο ζήτημα της Ένωσης.

Δεν ικανοποίησε το ανακοινωθέν του Προέδρου

Το χθεσινό ανακοινωθέν του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη σχετικά με την Υπόθεση της Ένωσης δεν βρήκε θετικό αντίκτυπο στην τ/κ πλευρά. Τ/κ πολιτικοί και δημοσιογράφοι επιφυλάσσουν αρνητικά σχόλια για την νέα τοποθέτηση της ηγεσίας του κ. Αναστασιάδη.

Οι κύκλοι του Κόμματος του Λαού αφήνουν να εννοηθεί ότι η ηγεσία Αναστασιάδη επιχειρεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις. Ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος, Τουφάν Έρχιουμαν, μιλώντας στον τ/κ τύπο, τονίζει αδυνατεί να κατανοήσει τους λόγους για τους οποίους η Ένωση επέστρεψε στο προσκήνιο της επικαιρότητας. Ο ίδιος ασκεί κριτική στην ε/κ πλευρά.

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X