ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 12:44
 

#PoliticsBlog Η πορεία που τα είχε όλα αλλά όχι όλους...

= ΠΕΜΠΤΗ 28 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Τα κίτρινα γιλέκα χτύπησαν χθες και την πόρτα του Healthy σε μια πορεία που τα είχε όλα αλλά όχι... όλους. Η πολυσυζητημένη πορεία για την κατάρρευση του Συνεργατισμού σίγουρα δεν είχε τον όγκο που οι διοργανωτές της ανέμεναν και που το Προεδρικό και ο ΔΗΣΥ φοβόντουσαν. Ούτε και το Προεδρικό "σείστηκε" από την έλευσή της, όπως κάποιοι πολιτικοί ευελπιστούσαν, παρά τα τρακτέρ, τα συνθήματα και την μουσική υπόκρουση του Παπακωνσταντίνου.

Όπως έλεγε και κάποιος από τους συμμετέχοντες "ακόμα και τους έμμισθους του ΑΚΕΛ, του ΔΗΚΟ και όλων των κομμάτων και των οργανώσεων που την διοργάνωσαν να έφερναν ο αριθμός θα ήταν τριπλάσιος".

Κάποιος με κίτρινο γιλέκο πάντως σχολίασε ως πολύ αρνητικό το γεγονός ότι ήταν "τόσο εμφανής η παρουσία κομματικών αξιωματούχων και ιδιαίτερα του ΑΚΕΛ". Σημειώνεται ωστόσο ότι παρόντες και παρούσες ήταν πολιτικοί από όλα σχεδόν τα κόμματα της αντιπολίτευσης και όλοι σχεδόν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές. Μαζί με όλους σχεδόν τους εν ενεργεία ευρωβουλευτές, εκτός βεβαίως από αυτούς του ΔΗΣΥ και τον Τάκη Χατζηγεωργίου ο οποίος βρίσκεται στις Βρυξέλλες μιας και δεν επαναδιεκδικεί εκλογή...

Δημοσιογράφος που κάλυπτε την εκδήλωση υποστήριξε πως "αν η διαμαρτυρία αφορούσε ψαλίδισμα σε δικαιώματα των εκπαιδευτικών ίσως να ζούσαμε ξανά τη δόξα του καλοκαιριού" ενώ ήταν γενική η απορία από συμμετέχοντες γιατί δεν γέμισαν όλοι οι δρόμοι για ένα τόσο σοβαρό θέμα.

Πριν από μέρες πάντως άρχισαν τα όργανα σε κάποιες οργανώσεις για τον τρόπο που "μεθοδεύτηκε" η συμμετοχή τους στην πορεία;
Μεγάλη αναστάτωση ακούω ότι υπάρχει στο εσωτερικό της ΠΑΔΕΔ με τα πυρά να κατευθύνονται ευθέως κατά του Φίλιου Φυλακτού, ότι "μόνος του τα οργάνωσε και μόνος του συμμετείχε". Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι από την ίδια την οργάνωση από την οποία προέρχεται ο πρόεδρος της ΠΟΕΔ του ασκήθηκε έντονη κριτική για τον τρόπο με τον οποίο λήφθηκε η απόφαση για συμμετοχή στην πορεία. Κάποιοι δεν απέφυγαν τον πειρασμό να τον κατηγορήσουν ευθέως "για προσωπικά κίνητρα και οφέλη" και να αποδώσουν σε δικούς του χειρισμούς την λειψή συμμετοχή εκπαιδευτικών και δη δασκάλων και νηπιαγωγών, ιδιαίτερα από την ΠΑΔΕΔ.
Αντιδράσεις σημειώνονται όμως και στο εσωτερικών άλλων οργανώσεων, ειδικά αυτών που πρόσκεινται στον ΔΗΣΥ. Ο πρόεδρος του Παναγροτικού Αναστάσιος Γιαπάνης αναφέρθηκε με γραπτή δήλωσή του σε προσπάθεια πολιτικοποίησης της πορείας.

Το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε τόσο πριν όσο και μετά την ολοκλήρωση της πορείας είναι κατά πόσον η εκστρατεία αυτή θα έχει μέλλον και αποτέλεσμα. Κάτι που βεβαίως επιθυμούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης και φοβούνται όπως ο διάβολος το λιβάνι οι κυβερνώντες.
Διαδηλωτές υποστήριξαν ότι θα δοθεί συνέχεια με το στήσιμο σκηνών έξω από το Προεδρικό, κάτι το οποίο δεν ξεκαθάρισε και ορισμένους τους έβαλε σε σκέψεις μήπως με λανθασμένες κινήσεις επέλθει περιθωριοποίηση.

Κάποιοι φεύγοντας χθες βράδυ από το Προεδρικό μιλούσαν για την ανάγκη ύπαρξης "ενός δυναμικού, χωρίς κομματικές εξαρτήσεις μηχανισμού που να μπορεί να ενεργοποιήσει τις λαϊκές μάζες". "Ενός κινήματος που να εκφράζει πραγματικά την κοινωνία των πολιτών η οποία θα το δείχνει και με τη φυσική της παρουσία", όπως σχολίασε κάποιος.

Η απόφαση του Healthy να δεχθεί αντιπροσωπεία των διαδηλωτών, κρίνεται ως επικοινωνιακά σωστή. Ωστόσο σχολιάζεται το γεγονός ότι ούτε και σε αυτή τη συνάντηση συγκρατήθηκε και άφησε να φανεί ξεκάθαρα η δυσφορία του για το πόρισμα της Επιτροπής Αρέστη. Και για τη συμμετοχή σε αυτήν συγκεκριμένου ατόμου. "Ένα σχόλιο που έκανε ξανά εκ των υστέρων", σύμφωνα με άτομο που γνωρίζει.

Η αντιπροσωπεία που είδε τον Healthy αναμένει τώρα τις απαντήσεις που θα δώσει ο Χάρης. Κάποιοι μιλούν για "ελπίδα" και "υπόσχεση" για επανίδρυση του Συνεργατισμού...

----------------------------------
*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν είδαμε οποιαδήποτε διαμαρτυρία για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια των Πολιτικά εκτεθειμένων προσώπων που είναι το πραγματικό πρόβλημα στην κοινωνία μας.

Ελευθέριος Σολωμού
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

Η αποτυχία στις ΑΠΕ φέρνει αυξήσεις τα καύσιμα

«Ριάλια να φαν τζ’ οι όρνιθες ……………. Αυτό σκέφτηκα διαβάζοντας την είδηση για την επί θύραις αύξηση ...»
YIANNOULIS  |  10:14

Μέχρι τα ημιορεινά έφτασε το χιόνι

«Μα καλά ποιος του απαγορεύει, του χιονιά, να κατεβεί, ως τη Λάρνακα;»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  17:09

Γερμανικά ΜΜΕ: Περικοπές ευρωπαϊκών κονδυλίων προς την Τουρκία

«Kύριε Μπορέλ, πείτε το στον σουλτανίσκο που λιγόστεψαν οι μέρες του, σήμερα που θα είναι στο σπίτι σας! ...»
ΑΚΑ  |  11:20

«Η Κύπρος παρακολουθεί με σύνεση τις γεωστρατηγικές ανακατατάξεις στην περιοχή»

«Ο άνθρωπος χωρίς προσωπικότητα πότε θα πάει σπίτι του; »
ΑΚΑ  |  11:17

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση

X