ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Αrtος και ΡΙΚ

Του Απόστολου Κουρουπάκη

Του Απόστολου Κουρουπάκη

kouroupakisa@kathimerini.com.cy

Αrtος και ΡΙΚ

Πάει και το Art Café, που παρουσίαζε η Μαρίνα Μαλένη στο ΡΙΚ. Το Art Café ήταν η μόνη πολιτιστική εκπομπή της κυπριακής τηλεόρασης και όσα χρόνια έβγαινε στο αέρα φιλοξένησε εκατοντάδες ανθρώπους του πολιτισμού, έδωσε βήμα σε νέους καλλιτέχνες, παρουσίασε δεκάδες πολιτιστικές πρωτοβουλίες και γενικώς ήταν μία εκπομπή που αναδείκνυε την πολιτιστική δραστηριότητα του τόπου με επάρκεια. Τώρα τι τους έπιασε εκεί στο ΡΙΚ, που ενώ το Δ.Σ. του είχε συμφωνήσει να ανανεώσει το συμβόλαιο, ξαφνικά άλλαξε γνώμη, Κύριος οίδε και ακόμα να δω τι θα δουν τα μάτια μας. Eχουν κάτι άλλο στο μυαλό τους εκεί στο κρατικό μας κανάλι, θα αντικαταστήσουν την εκπομπή με κάτι άλλο; Καλό θα είναι πάντως να δώσουν τηλεοπτικό χρόνο στον δύσμοιρο πολιτισμό αυτής της χώρας.

Ούτε λεπτό… ακόμα

Το ΕΛΑΜ αποφάσισε να αποχωρήσει από την Ολομέλεια, όταν η πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου ανακοίνωσε πως θα τηρηθεί μονόλεπτη σιγή για τα θύματα από το ναυάγιο στην Πύλο και για τον θάνατο του Ελληνα μουσικοσυνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλου. Αραγε για ποιο από τα δύο έφυγαν; Μήπως δεν κατάλαβαν; Διότι δεν είναι και τα πρώτα μυαλά εκεί στο ΕΛΑΜ… Αλλά, για να σοβαρευτούμε για το αν κατάλαβαν ή όχι, γιατί για το δεύτερο είμαι πεπεισμένος. Μια χαρά κατάλαβαν και επέλεξαν χωρίς ίχνος ντροπής να αποχωρήσουν από την αίθουσα σάμπως και ανέμεναν θα γινόντουσαν λιγότερο πατριώτες. Δεν περίμενα κάτι άλλο από τους βουλευτές του φασιστικού ΕΛΑΜ, οι οποίοι φαίνεται ότι δεν μπορούν να κατανοήσουν βασικές ανθρώπινες αξίες, δεν μπορούν να αντιληφθούν τι σημαίνει θάνατος και απελπισία –άσ’ τα βράσ’ τα και φασκελωκουκούλωσ’ τα.

Viral ξανά

Ο μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος βρήκε πάλι τρόπο να γίνει viral και απ’ ότι φαίνεται ο άνθρωπος το απολαμβάνει. Να κηρύττει και να γίνεται αρεστός σε ένα συγκεκριμένο κοινό, το οποίο δεν είναι και όσο ευάριθμο πιστεύουμε. Δυστυχώς είναι πολλοί και πολλές. Καμία σημασία δεν έχει αν αυτά που κηρύττει είναι φληναφήματα, σημασία έχει ότι υπάρχουν άνθρωποι που τα πιστεύουν, που επηρεάζονται και που δεν είναι απαραίτητα θρησκόληπτοι ή φονταμενταλιστές. Η ζημιά που κάνει στην Εκκλησία είναι πολύ μεγαλύτερη απ’ όσο η Ιερά Σύνοδος πιστεύει. Πάντως, δεν θα έπρεπε να τα λέει κατά συγγνώμην και όχι κατ’ επιταγήν; Και γιατί εν έτει 2023 να μη μιλάνε οι ιερείς και οι ιεράρχες χωρίς να θέλουν να επιβάλουν βρόχον… Ο Απόστολος Παύλος μπορούσε.

Ολο αρχαία, αρχαία…

Τι γίνεται τελικά με αυτά τα αρχαία στην Πάφο, όπου και να σκάψεις βρίσκεις… κι ύστερα σου λένε πως δεν έχουμε πολιτισμό. Μόνο που αυτό είναι η κατάρα μας, παράγουμε πολλά περισσότερα αρχαία απ’ όσα μπορούμε να καταναλώσουμε… και έτσι σοφά πράττουμε που τα χώνουμε, και από πάνω χτίζουμε ξενοδοχεία ολόκληρα… Τώρα που απ’ ότι φαίνεται και το τμήμα Αρχαιοτήτων δεν θα ενταχθεί στο υφυπουργείο Πολιτισμού θα υπάρξουν σχετικές καθυστερήσεις… Ο κ. Χατζηγιάννης σε συνέντευξή του στον «Πολίτη» είπε πως θα χρειαστούν έξι μήνες ακόμη για να ενταχθεί το τμήμα στο υφυπουργείο του… ενημέρωσε και τον πρόεδρο της Δημοκρατίας… Η Στήλη πάντως δεν κατάφερε να μάθει πώς προχωράει το αίτημα, στο τμήμα Αρχαιοτήτων και οι συντεχνίες δεν γνωρίζουν κάτι σχετικό… και ο μήνας τελειώνει… και το καλοκαίρι αρχίζει… και ποιος ασχολείται με τα αρχαία, ας τα καλύψουμε και ας χτίσουμε.

Διόρθωση: Στο «Αυθορμήτως» της Κυριακής 11 Ιουνίου εκ παραδρομής γράφτηκε «Κολοκασίδης» αντί του ορθού «Κασουλίδης», όπως αρχικά σημειώθηκε. Απολογούμαι για τυχόν αναστάτωση σε κάθε κ. Κολοκασίδη. Βέβαια η απορία παραμένει… πώς ο κ. Γιώργος Κασουλίδης βρέθηκε στη θέση του συντονιστή για θέματα οδοφραγμάτων της δικοινοτικής επιτροπής;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Απόστολου Κουρουπάκη

Αυθορμήτως: Τελευταία Ενημέρωση