ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Μια νύχτα στο Κραν Μοντάνα

Ποιος Νίκος ήταν αυτός που προσπάθησε περισσότερο;

Του Απόστολου Κουρουπάκη

Του Απόστολου Κουρουπάκη

kouroupakisa@kathimerini.com.cy

Μια νύχτα στο Κραν Μοντάνα

Ποιος ήταν ο πιο καλός στο Κραν Μοντάνα; Ποιος Νίκος ήταν αυτός που προσπάθησε περισσότερο; Μήπως δεν ήταν Νίκος και ήταν Αντρέας και σφάλλουμε όλοι; Σκεφτείτε, δεν μπορούμε να βρούμε τι ακριβώς έγινε το 2017 στην Ελβετία και εμείς ψάχνουμε να ανακαλύψουμε τι συνέβη το 1974 και αν προδόθηκε η Κύπρος, από ποιους προδόθηκε και τι έγινε τελικά με τον Μακάριο και δεν δολοφονήθηκε. Πάντως, εγώ νόμιζα πως τα πράγματα είχαν μπει στη θέση τους από τη σύγχρονη βιβλιογραφία για το τι έγινε τελικά στο Κραν Μοντάνα; Να ανατρέξουμε εκεί, για να βρούμε την αλήθεια, ή έστω στις παραπομπές τους ή να το πάμε αλά προφορική ιστορία; Σύγχρονοι ιστορικοί και πολιτικοί επιστήμονες της Κύπρου, ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν, ανακαλύψατε τι συνέβη στο Κραν Μοντάνα, πάνελ πολλά, μηδείς εισέλθει αμελέτητος.

Απαπά, τεντιμπόηδες

Τα σχολεία μας έχουν κανονισμούς, οι οποίοι μάλλον θα πρέπει να αναθεωρηθούν, τουλάχιστον όσον αφορά το ευπρεπές ντύσιμο. Διότι το να μην κληθούν να πάρουν το απολυτήριό τους μαθητές και μαθήτριες, διότι δεν είναι ευπρεπώς ντυμένοι/ες ή κουρεμένοι/ες κτλ. είναι τόσο παρωχημένο όσο τα cd στους υπολογιστές. Δεν είπα να παρουσιάζονται σαν να πηγαίνουν στο κάμπινγκ ή στην αυλή του σπιτιού τους, όχι, αλλά μια μέση λύση θα υπάρχει, δεν μπορεί. Πάντως, εγώ ακόμη θυμάμαι το σάνταλο του καθηγητή μου στη σικ Ιταλία, όταν παρουσίαζα την πτυχιακή μου, για να μου απονεμηθεί το πτυχίο μου. Φαντάζεστε να μην το δεχόμουν επειδή φορούσε σάνταλα; Κάπου να σοβαρευτούμε... οι τα φαιά φορούντες και περί ηθικής λαλούντες... μην ξεχνάμε τον Καβάφη!

Ad hoc και ό,τι να ’ναι

Καλά αυτό το ανέκδοτο με τα επιδόματα στους μετανάστες/πρόσφυγες πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει, διότι σχεδόν πάντα πέφτουν έξω όσοι τα διακινούν. Και καλά να τα λένε στα καφενεία και στις πλατείες, αλλά και στη Βουλή; Αυτή η ad hoc επιτροπή για το δημογραφικό δεν φαίνεται να έχει πάρει στα σοβαρά τον θεσμικό της ρόλο και έχει γίνει κάτι σαν κυτίο παραπόνων αγανακτισμένων υπουργών, βουλευτών και κοινοταρχών. Από το υφυπουργείο Πρόνοιας δόθηκαν για ακόμη μία φορά αριθμοί, αλλά φευ, εις ώτα μη ακουόντων! Το θέμα είναι να καταφέρουμε να δούμε ολιστικά πώς λύνεται το πρόβλημα με την υπερσυγκέντρωση μεταναστών και προσφύγων, πριν αρχίσουμε να πετροβολάμε δεξιά και αριστερά και φυσικά να δούμε πώς θα ξεριζώσουμε τα δίκτυα εκμετάλλευσης αυτών των ανθρώπων, από όλους, θεσμούς, ΜΚΟ και λοιπούς ευαίσθητους.

Ενδοοικογενειακή βία

Την προηγούμενη Κυριακή το βράδυ σε φιλικό τραπέζι καλοί φίλοι έφτασαν αποσβολωμένοι. Κατά την επιστροφή τους από την κυριακάτικη εκδρομή τους είδαν στην άκρη του δρόμου έναν άντρα να χτυπάει μία γυναίκα, και με τη βία να τη βάζει στο αυτοκίνητο. Ώσπου να καταλάβουν τι είδαν και να σκεφτούν πώς θα έπρεπε να πράξουν απομακρύνθηκαν από το σημείο αρκετά. Θα είχε λοιπόν τεράστια σημασία αν άρχιζε η Πολιτεία εκστρατείες ενημέρωσης των πολιτών για το ποιες είναι οι ενδεδειγμένες ενέργειες για την καταγγελία τέτοιων περιστατικών. Η ενδοοικογενειακή βία είναι παρούσα και στην κοινωνία μας και θα πρέπει να είμαστε όλοι σε επιφυλακή και κατά το μέτρο του δυνατού προετοιμασμένοι για να τα αντιμετωπίσουμε.

Αναλάβατε τις ευθύνες σας

Πολλά και αναπάντητα ως τώρα τα ερωτήματα για τον θάνατο του ΣΥΟΠ καταδρομέα. Ποιος και γιατί έδωσε την άδεια να γυριστεί το φιλμ. Ποιες ήταν οι αντιρρήσεις, πώς έγινε η ρίψη, ήταν ή δεν ήταν άσκηση; Κάποιος πρέπει να ευθύνεται για την απώλεια μιας ακόμη ζωής, λίγο μετά τον τραγικό θάνατο ενός άλλου μέλους της Εθνικής Φρουράς, λίγο μόνο καιρό πριν. Δεν χάθηκαν ούτε προθεσμίες, ούτε έγγραφα, ζωές χάθηκαν και επιτέλους πρέπει κάποιος να είναι υπόλογος. Καλά θα κάνουν λοιπόν στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς και στο υπουργείο Άμυνας να αρχίσουν να υπολογίζουν το ανθρώπινο δυναμικό τους.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Απόστολου Κουρουπάκη

Αυθορμήτως: Τελευταία Ενημέρωση