ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ως άλλη Πομπηία Σύλλα

Θα είχε ενδιαφέρον να μαθαίναμε τελικά από υπεύθυνα χείλη τι τελικά συμβαίνει με τις κυρώσεις και τα ΜΟΕ

Του Απόστολου Κουρουπάκη

Του Απόστολου Κουρουπάκη

kouroupakisa@kathimerini.com.cy

Ως άλλη Πομπηία Σύλλα

Έχουμε, είπε ο κ. Νεοφύτου, το ηθικό πλεονέκτημα και όποτε αυτή η παράταξη είναι στην εξουσία, χτίζει για το παρόν και το μέλλον. Και φυσικά δικαιούνται να το πιστεύουν, αλλά δεν είναι καλύτερα να αφήνεις τους άλλους να σε επαινούν και εσύ ταπεινά να το δέχεσαι; Νομίζω είναι καλύτερα ν’ αφήσουν πια τις μεγαλοστομίες, γιατί πια ο κόσμος δεν ξεγελιέται τόσο πολύ. Καταλαβαίνω πως είναι αγώνας προεκλογικός και χρειάζονται μεγάλα λόγια και παχιά, αλλά επειδή ο μόσχος ο σιτευτός δεν είναι για όλους, τουλάχιστον να μην τριγυρνάνε με τις πιατέλες και να τον επιδεικνύουν. Σεμνά και ταπεινά, λοιπόν, γιατί ο κόσμος κρίνει, σας βλέπουν και δεν είναι όμορφο να είστε απ’ έξω μπέλα μπέλα κι από μέσα κατσιβέλα!

Τι κυρώσεις, τι ΜΟΕ

Θα είχε ενδιαφέρον να μαθαίναμε τελικά από υπεύθυνα χείλη τι τελικά συμβαίνει με τις κυρώσεις και τα ΜΟΕ, και γενικά με την εξωτερική μας πολιτική. Δεν εννοώ φυσικά να μας αποκαλυφθούν τα μυστικά του κράτους, ούτε να βγάλουμε στη φόρα διαβαθμισμένες πληροφορίες. Όχι, αλλά μια απορία για το πού πηγαίναμε τόσα χρόνια, πώς γυρίσαμε το τιμόνι σε άλλα νερά, και τελικά αν ο γιαλός ήταν στραβός πάντα ή εμείς στραβά αρμενίζαμε, θα ήθελα να το καταλάβω. Όχι τίποτε άλλο, αλλά έρχονται και εκλογές, και θα ήθελα να γνωρίζω περισσότερα για το τι μέλλει γενέσθαι. Είναι σημαντικό να ξέρει κανείς ποιος έκανε τι, ιδίως όταν έχει ανοίξει η πόρτα της προεκλογικής φιέστας και στη σάλα συνωστίζονται πολλοί. Η χώρα δεν χρειάζεται σωτήρες πια, αλλά νούσιμους/ες και προσγειωμένους/ες.

Η ντροπή δεν ντρέπεται!

Η Επίτροπος Διοικήσεως και Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μαρία Στυλιανού-Λοττίδη σε τοποθέτησή της για τα πρόσφατα περιστατικά στην πόλη και επαρχία Λευκωσίας, με νεαρούς να επιτίθενται εναντίον αλλοδαπών διανομέων έτοιμου φαγητού, είπε πως ενδέχεται να υποκινούνται από ρατσιστικά και ξενοφοβικά κίνητρα. Αντιλαμβάνεστε πού έχουμε φτάσει; Το αβγό όχι μόνο έχει εκκολαφθεί αλλά έχει ξεπεταχτεί και σούρνεται να μας πνίξει και εμείς κάνουμε πως δεν το βλέπουμε. Δεν φτάνει που ως πολίτες είμαστε συνώνυμο της κυπριακής παροιμίας: Ας με κράζουν σουπασίναν τζι ας λαμπάζω που την πείναν» ζητάμε και τα ρέστα. Θα πρέπει όλοι και όλες να σταθούμε ανάχωμα σε παρόμοιες σιχαμερές συμπεριφορές και η Αστυνομία Κύπρου και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς να κάνουν ό,τι πρέπει για να μην έχουμε χειρότερα.

Κι εσύ για το ΓεΣΥ;

Σαν και δεν μαζεύονται πολλά σύννεφα πάνω στο ΓεΣΥ; Δεν ξέρω, αλλά εμένα με ανησυχεί που εδώ και λίγο καιρό μια τόσο σημαντική κοινωνική παροχή ολοένα και κακολογείται, από διάφορες πλευρές. Το ωραίο είναι που μερικές κριτικές είναι καλοπροαίρετες και δεν γίνονται για κακό... αλλά πες, πες ή αλλιώς λέει, λέει το κοπέλι, κάνει τη γριά και θέλει... Γι’ αυτό καλά θα κάνουν όλες οι πλευρές να προφυλάξουν ως κόρη οφθαλμού το σύστημα, και να το προστατεύσουν από του σωτήρες, διότι το βλέπω να μη το χαιρόμαστε για πολύ... και μετά θα λέμε, να ζήσουμε να το θυμόμαστε, καλό ήταν, αλλά μας έφυγε νωρίς. Όποιος έχει να δώσει στοιχεία κακοδιαχείρισης ας τα βγάλει στο φως, αν θέλει να προσφέρει υπηρεσίες στον τόπο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Απόστολου Κουρουπάκη

Αυθορμήτως: Τελευταία Ενημέρωση