ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μα πού να παρκάρω;

Λεπτομέρειες θα μου πείτε, αλλά καμιά φορά από τα μικρά-μικρά κρινόμαστε ως κοινωνία

Του Απόστολου Κουρουπάκη

Του Απόστολου Κουρουπάκη

kouroupakisa@kathimerini.com.cy

Πολιτιστικός χαμός

Ενας χαμός γίνεται στα πολιτιστικά πράγματα της χώρας, με τον ΘΟΚ, τις επιχορηγήσεις του Σχεδίου Θυμέλη, τη λογοκρισία σε παιδική παράσταση του ΘΟΚ, αλλά απ’ ό,τι φαίνεται αυτά μένουν στα στενά όρια του θολού πολιτιστικού τοπίου μας. Φαντάζεστε να έπαιρναν θέση οι υποψήφιοι για την προεδρία της Δημοκρατίας για τα πολιτιστικά δρώμενα στη χώρα; Θα είχε ενδιαφέρον, πάντως οι υποψήφιοι που θα μπορούσαν να το κάνουν θα ήταν ο κ. Μαυρογιάννης, ίσως και ο κ. Δημητριάδης. Ποτέ δεν είναι αργά για μία παρέμβασή τους, ούτως ή άλλως για τα άλλα τα πιο σοβαρά τα έχουν πει όλα. Ας δοκιμάσουν κάτι νέο.

Μα πού να παρκάρω;

Και μιας και πιάσαμε τα πολιτιστικά, υπογράφηκε την περασμένη Τετάρτη η σύμβαση της κατασκευής του νέου Κυπριακού Μουσείου, στο Κυπριακό Μουσείο και όλοι θεσμικοί φορείς ήταν κατευχαριστημένοι. Το ένιωθες και το έβλεπες στα πρόσωπα υπουργών και άλλων υπηρεσιακών παραγόντων. Και για να είμαστε ειλικρινείς είναι σημαντικό γεγονός, η Κύπρος αξίζει να έχει ένα αρχαιολογικό μουσείο αντάξιο της ιστορίας της και φυσικά να καυχιέται γι’ αυτό σε Ανατολή και Δύση. Αλλά θα πρέπει να είναι προσεκτικοί και στις λεπτομέρειες υπουργοί και άλλοι κρατικοί παράγοντες, διότι δεν άρμοζε να είναι παρκαρισμένο το αυτοκίνητο πολυτελείας μπροστά από την είσοδο του Μουσείου, ενώ μέσα ανακοίνωναν ένα τόσο σημαντικό έργο. Λεπτομέρειες θα μου πείτε, αλλά καμιά φορά από τα μικρά-μικρά κρινόμαστε ως κοινωνία.

Επειδή μπορεί...

Και φυσικά, όταν βλέπεις υπηρεσιακά οχήματα να είναι παρκαρισμένα με τέτοιον τρόπο, τότε και ο πολίτης, άνδρας ή γυναίκα, θα κάνει το ίδιο, γιατί απλώς σου λέει είναι καλύτερος ο αξιωματούχος από μένα; Την ίδια μέρα λοιπόν, λίγο πιο κάτω, ένας έχων και κατέχων είχε παρκάρει το όχημά του επί του πεζοδρομίου, χωρίς κανένα ενδοιασμό, χωρίς καμία έγνοια, αν ενοχλεί κάποιον. Σημειωτέον ότι στα δέκα μέτρα υπάρχει δημοτικός χώρος στάθμευσης, μεγάλος χώρος στάθμευσης. Αλλά φυσικά η είσοδος της υπηρεσίας δεν ήταν προσβάσιμη από το πάρκινγκ, οπότε... πάνω στο πεζοδρόμιο και έννοια σου. Σε παρατήρηση δε που του έγινε, όταν μετά από είκοσι λεπτά εξήλθε, απλώς μειδίασε και τίναξε το τσιγάρο του... από το ανοικτό παράθυρο του πολυτελούς οχήματός του. Σιγά να μην ασχολείτο με την πλέμπα, που τόλμησε να του κάνει παρατήρηση.

Νέες προτάσεις από τέως ΥΠΕΞ

Προτάσεις για το Κυπριακό έκανε ο υποψήφιος για την προεδρία Νίκος Χριστοδουλίδης και επιθυμεί να εμπλακεί και η Ευρωπαϊκή Ένωση, να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, άραγε γιατί δεν είχε εμπλακεί με ρόλο πρωταγωνιστικό η Ε.Ε., όταν ο κ. Χριστοδουλίδης ήταν ΥΠΕΞ της Κυπριακής Δημοκρατίας. Κάνει αναφορά και στην Αμμόχωστο και τις παράνομες τουρκικές μεθοδεύσεις στην περίκλειστη πόλη. Μα επί υπουργίας του κ. Χριστοδουλίδη δεν άρχισαν οι μεθοδεύσεις; Για τους αγνοούμενους επίσης λέει ωραία πράγματα, όπως ότι θα επιδιώξουν «με κάθε τρόπο, και στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο, να συνεργαστεί η τουρκική πλευρά ώστε να αρχίσει η ροή πληροφοριών στη ΔΕΑ σχετικά με αγνοούμενους και πεσόντες, περιλαμβανομένων και πληροφοριών που αφορούν χώρους ταφής. Παράλληλα θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια να ενισχυθεί αποφασιστικά η αποδοτικότητα της ΔΕΑ και να επιταχυνθούν οι εργασίες της προς τον σκοπό της πλήρους και τεκμηριωμένης διαλεύκανσης των άλυτων υποθέσεων». Άραγε αυτό το επτασέλιδο κείμενο το είχε κατά νου όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας; Διότι επί των ημερών του το Κυπριακό άρχισε να πνέει τα λοίσθια.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Απόστολου Κουρουπάκη

Αυθορμήτως: Τελευταία Ενημέρωση