ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

What a day

Του Σταύρου Χριστοδούλου

Τα Ιουλιανά

Τα Ιουλιανά

Αγαπημένο μου ημερολόγιο, όταν ο ιστορικός του μέλλοντος καταπιαστεί με τα γεγονότα της 6ης Μαΐου 2023 είμαι βεβαία ότι θα αναφωνήσει: What a day! Καθότι πόσα ν’ αντέξει ο άνθρωπος μέσα σε μια μόνο ημέρα; Σαν να μη μας έφταναν οι παράλληλες στέψεις –του Κάρολου και του Κάρουλλα– ήρθε και το ακραίο καιρικό φαινόμενο της χαλαζόπτωσης για να μας αποτελειώσει. Τα ύστερα του κόσμου!

Ας ξεκινήσω καλύτερα από τα εύκολα, αγαπημένο μου ημερολόγιο… Εν προκειμένω με τη βασιλική στέψη, την οποία παρακολουθήσαμε σε ζωντανή μετάδοση στην οικία της Ρενέ Κυπαρίσσι. Εάν εξαιρέσουμε το ακανθώδες ερώτημα, κατά πόσον η Kate άλλαξε δύο φορέματα, όλα λαμπερά, όλα ανθηρά! Σε κάθε περίπτωση, το μεταξωτό ιβουάρ φόρεμα του Alexander MacQueen ήταν χάρμα, τα δε κοσμήματα αριστούργημα.

Εκ παραλλήλου, στον Συναγερμό, να γίνεται η σφαγή του Δράμαλη! Από πού να το πάρουμε και πού να το αφήσουμε, αγαπημένο μου ημερολόγιο; Η αστική Λευκωσία κατέληξε με τα ταβόρ, παρακολουθώντας τον Δίπλαρο να προελαύνει όπως ο λίβας που καίει τα σπαρτά. Κάθε φορά που ακούω για τον θρίαμβο της λαϊκής Δεξιάς σκέφτομαι τον Ευθύμιο να πίνει γάλα τριαντάφυλλο και παθαίνω οισοφαγική παλινδρόμηση. «Να μην ξεχνάμε και τις αιμομιξίες των αγρινών» έριξε το δηλητήριό της η αριστερή (με την καλή έννοια) Κουλλίτσα Κυριακού, αλλά εμείς δεν απαντήσαμε καθότι Κυρίες.

Το υπερθέαμα απογειώθηκε με τη στέψη του Κάρουλλα. «Είναι εξαιρετικός ψάλτης» είπε η καθεστωτική Κυπαρίσσι, σαν να μην έφτανε που τα νεύρα μας ήταν εντελώς τσατάλια. «Και εγώ τραγουδάω εξαιρετικά το “Mαραμένα τα γιούλια κι οι βιόλες, μαραμένα και τα γιασεμιά”, αλλά δεν το κάνω τόσο θέμα» ξέσπασε η Καλαμαρού, αφού ως ακραιφνής Συναγερμικιά είχε ένα λόγο να συγχίζεται παραπάνω. «Ο Μιχάλης ήταν πολύς τους» συμπλήρωσε με πίκα και το καρέ κατένευσε με ένα ηχηρό «ακατάχνωτα».

Όταν ο ιστορικός του μέλλοντος σκαλίσει τις υποσημειώσεις των εκλογών στον ΔΗΣΥ θα βρεθεί ενώπιος ενωπίω με μια ενέργεια υψηλών νοημάτων και συμβολισμών. Αναφέρομαι στην αντικατάσταση της profile picture του Μιχάλη Σοφοκλέους στο Facebook με μια εμβληματική εικόνα από το Mad Men. «Τουτέστιν;» αναρωτήθηκε η σιεροκουτάλα η Κούταλου. «Η εικόνα ενός άντρα αραχτού στον καναπέ του, ο οποίος ατενίζει το μέλλον με μπλαζέ ύφος. Τουτέστιν, ας φακκάτε…» εξήγησε η Ευγενία η Καλαμαρού, υιοθετώντας τον κώδικα επικοινωνίας της νέας (λαϊκής) Δεξιάς.

«Κλαίνε οι χήρες, κλαίνε και οι παντρεμένες» μας ενημέρωσε η Καλαμαρού, καθώς δεν είχε τελειωμό ο συναγερμικός Γολγοθάς. Διά του λόγου το αληθές ανάγνωσε το παραλήρημα του Κώστα Μαυροσκούφη για τον «αδελφό» του Σωτήρη Σαμψών: «…η πάλαι ποτέ εθνικόφρων παράταξις, ούτε εθνικόφρων είναι πλέον, ούτε θέλει τους εθνικόφρονες (…) σε έκαναν μια χαψιά όλοι αυτοί που αποφάσισαν να συμπορευθούν με το τουρκοσπορίτικο ΑΚΕΛ, την τραμπάλα το ΔΗΚΟ, την πάλαι ποτέ εμφανιζόμενη ως Πατριωτική ΕΔΕΚ, την ιδρυθείσα σαν Εθνοκεντρική ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, τους αλλού για αλλού Οικολόγους και όλο το τουρκολαγνικό τσογλανομάνι (…) το “αμάρτημα” σου Σωτήρη είναι ότι είσαι γιος του Νίκου Σαμψών». Έπος!

What a dayΛέγαμε να τελειώσει εκείνο το εξουθενωτικό Σάββατο, να ηρεμίσουμε επιτέλους. Ώσπου ξημέρωσε η καταραμένη Κυριακή όπου έσκασε το παραπολιτικό για τη 19χρονη, η οποία διορίστηκε Σύμβουλος στο υφυπουργείο Τουρισμού. Κι ήτανε σαν να ανασήκωσε κάποιος την κουρτίνα, αγαπημένο μου ημερολόγιο, για ν’ αντικρίσουμε – άναυδες και άναυδοι φευ– τον πολιτικό ογκόλιθο Κώστα Κουμή. Είπε πολλά και πικάντικα το πουλέν του υπουργικού. Εγώ θα σταθώ στο αυτάρεσκό του υφάκι, για το οποίο θα αποφανθεί υποθέτω ο έρμος ο ιστορικός του μέλλοντος: Οφείλεται άραγε σε παντελή άγνοια κινδύνου ή πρόκειται απλώς για πολιτικό μικρομεγαλισμό;

Τι είναι χειρότερο αλήθεια; Η αλαζονεία του Κουμή ή ο συνήγορος υπεράσπισής του Χριστόφορος Τορναρίτης; «… Δεν είχα δίπλωμα αλλά τα πήγα πολύ καλά. Αυτό που κάνετε μιας κοπέλας 19 ετών που δεν τη γνωρίζω είναι απάνθρωπο και ρατσιστικό. Εσάς όλους τους διπλωματούχους σάς είδαμε, σας θαυμάσαμε και σας μάθαμε. Οι περισσότεροι δεν κάνετε ούτε για να πουλάτε αγγούρια στο Λουτράκι. Μόνο αγάπη και συμπόνια» έγραψε ο Never Surrender, καίγοντας τα εγκεφαλικά μας κύτταρα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Αλήθεια πάντως, η χάρη του υφυπουργού Τουρισμού ξεπέρασε τα σύνορα της βραχονησίδας. Σε συνάντηση με τον Γερμανό ομόλογό του, όπου συμμετείχαν παγκοσμίου φήμης τουριστικοί πράκτορες, κατάφερε να κάνει έξαλλο τον CEO της Jet2, έναν από τους κορυφαίους βρετανικούς οργανισμούς. Ο λόγος ήταν γιατί ο Κώστας Κουμής έπαιζε (sic) με το κινητό του, γεγονός που έκανε έξω φρενών τον Εγγλέζο. «Τι άλλο θ’ ακούσουμε, μάνα μου;» ψιθύρισε η Καλαμαρού, η οποία προφανώς δεν γνώριζε το νέο κατόρθωμα του έτερου πουλέν της κυβέρνησης, του υφυπουργού Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής Φίλιππου Χατζηζαχαρία.

«Τι είπε ο αγαπημένος μας υφυπουργός;» σάρκασε η Φώφη Κούταλου. «Δεν θέλω να σας σοκάρω κοπέλες» απάντησα μαλακά, καθότι σέρνονται και εγκεφαλικά. «Χτύπα κι άλλο, θα τ’ αντέξω» πετάχτηκε η καθεστωτική Ρενέ Κυπαρίσσι. «Ο υφυπουργός μίλαγε για τις κυβερνοεπιθέσεις όταν, εντελώς ανερυθρίαστα, είπε επί λέξει: θα κάνουμε, στους δημοσίους υπαλλήλους, τα λεγόμενα penetration test». «Ου Γριστός!» πρόλαβε να ψελλίσει η συνταξιούχος θεολόγος Θεοπίστη Θεοδούλου, προτού μας μείνει βουνάρι (όπως γλαφυρά θα σημείωναν και οι ανθοί της λαϊκής Δεξιάς).

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Τα Ιουλιανά

Τα Ιουλιανά: Τελευταία Ενημέρωση