ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μάγεψε και το Μαϊάμι ο Φέντερερ

Ο Ελβετός θρύλος επικράτησε 6-3, 6-4 του αιώνιου αντιπάλου του

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Ο Ρότζερ Φέντερερ πέτυχε την τέταρτη διαδοχική νίκη του σε βάρος του Ράφα Ναδάλ και κατέκτησε τον τίτλο στο Μαϊάμι!

Ο Ελβετός θρύλος επικράτησε 6-3, 6-4 του αιώνιου αντιπάλου του σε 95 λεπτά και κατέκτησε τον 91ο τίτλο στη φανταστική καριέρα του!

Με τον θρίαμβό του στη Φλόριντα όχι μόνο πανηγύρισε το τρίτο του νταμπλ στις ΗΠΑ (Indian Wells, Μαϊάμι), αλλά και έχει πλέον στην κατοχή του τις τρεις μεγαλύτερες κούπες της φετινής σεζόν, αφού μην ξεχνάμε ότι πήρε και το Australian Open!

Τα λόγια περιττεύουν για τον βασιλιά του αθλήματος, που έχει κάνει ένα απίθανο comeback μετά τον τραυματισμό του και βλέπει ακόμα και το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης!

Για πρώτη φορά στην καριέρα του έχει τέσσερις σερί νίκες σε βάρος του Ράφα και με τη σημερινή επιτυχία του το head to head είναι στο 14-23.

Άλλος άνθρωπος πια στα ματς με τον αριστερόχειρα Ισπανό, ο Φέντερερ κάνει... φουλ επίθεση και βγάζει έξω από τα νερά του τον αντίπαλό του, που αλλιώς είχε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια... Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Φεντ σημείωσε σχεδόν τους διπλάσιους winners (29-15), ενδεικτικό του τρόπου παιχνιδιού του αλλά και της ψυχολογίας του!

Αμφότεροι είχαν τις ευκαιρίες τους στο πρώτο σετ, όμως ο Φέντερερ ήταν αυτός που «χτύπησε» στο πιο κρίσιμο σημείο, αφού έκανε το μπρέικ στο 4-3 και σέρβιρε στη συνέχεια επιτυχημένα για το 1-0.

Στο δεύτερο σετ ο τενίστας από τη Βασιλεία άρχισε να καθαρίζει με μεγαλύτερη ευκολία τα δικά του servica game, δίνοντας παράλληλα την αίσθηση ότι αργά ή γρήγορα θα στρίμωχνε στα σχοινιά τον Ράφα.

Πράγματι, «έσπασε» τον 30χρονο αντίπαλό του στο 4-4 και δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα στη συνέχεια να σφραγίσει τη νίκη.

Έφτασε, λοιπόν, τα 26 Masters, ενώ θέλει άλλους τρεις τίτλους για να φτάσει τον Ιβάν Λεντλ στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας. Οι 109 τίτλοι του Τζίμι Κόνορς, από την άλλη, φαίνονται για την ώρα άπιαστοι...

Πηγή: sdna.gr

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Γενικά: Τελευταία Ενημέρωση