ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σερβία: Οι εικόνες τρέλας, έφεραν κράξιμο

Κρούσματα στον Ερυθρό Αστέρα και αύξηση γενικώς προκάλεσαν κριτική σε διεθνές επίπεδο

Newsroom 24sports

Όλοι χαρήκαμε όταν είδαμε τις εικόνες του «αιώνιου» ντέρμπι της Σερβίας για το κύπελλο, όπου 16000 κόσμος βρέθηκε στο γήπεδο λες και ήταν μια απλή μέρα ποδοσφαίρου. Κανείς Κορωνοϊός δε συνόδευε την αναμέτρηση, κανένα μέτρο που να φαίνεται τουλάχιστον για την προστασία.

Από τις 16 Ιουνίου και τα 59 ανακοινώνονται σταθερά πάνω από 90 καθημερινά και ο διεθνής τύπος κράζει τους Σέρβους για τον τρόπο που διαχειρίστηκαν το «άνοιγμα» της χώρας

Το παρών του έδωσε και ο Βούγιαντιν Σάβιτς του ΑΠΟΕΛ στηρίζοντας την ομάδα της καρδιάς του Αστέρα μέσα από το πέταλο των οργανωμένων. Ο ίδιος βρέθηκε θετικός στον COVID-19 και ξαφνικά η περηφάνια και τα χαμόγελα για τις εικόνες στις εξέδρες πάγωσαν. Μάθαμε πως πέντε παίκτες του Αστέρα που έλειψαν από την απονομή του πρωταθλήματος επίσης βρέθηκαν θετικοί, ενώ γενικώς παρατηρείται μια αύξηση στα κρούσματα τις τελευταίες μέρες. Σε ματς της απονομής, πάλι οι εξέδρες ήταν ανοιχτές και 20000 κόσμος γιόρτασε.

Από τις 16 Ιουνίου και τα 59 ανακοινώνονται σταθερά πάνω από 90 καθημερινά και ο διεθνής τύπος κράζει τους Σέρβους για τον τρόπο που διαχειρίστηκαν το «άνοιγμα» της χώρας. Είναι υπό παρακολούθηση όποια χώρα ανοίγει απότομα για να δουν και οι άλλοι πως τα πηγαίνει και δυστυχώς η Σερβία δεν έδειξε το δρόμο αλλά δείχνει πως ακόμα είναι πρόωρο να τα ανοίξεις όλα λες και δε συμβαίνει τίποτα.

Το Associated Press χαρακτήρισε τα όσα συμβαίνουν ως «προηγούμενο για την Ευρώπη» αφού οι 20000 της φιέστας είναι η πιο μαζική συνάθροιση που καταγράφηκε χωρίς αποστάσεις τους τελευταίους μήνες στην Ήπειρο.

Το πόσο συνδέονται όλα αυτά με την αύξηση των κρουσμάτων είναι μάλλον αδύνατο να το πεις ακριβώς, όμως το γεγονός είναι πως η δοκιμή των Σέρβων δυστυχώς δεν μας έπεισε. Υπομονή χρειάζεται αυτή η ιστορία με τον ιό που μας ταλαιπωρεί και όχι βιαστικές κινήσεις. Τα δεδομένα που έχουμε ενώπιον μας αυτό δείχνουν.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom 24sports

Γενικά: Τελευταία Ενημέρωση