ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Βιασμός στη Θεσσαλονίκη - Καταθέτει ξανά η 24χρονη

Θα εξεταστεί για τυχόν νέες ναρκωτικές ουσίες που κυκλοφορούν τελευταία

Kathimerini.gr

Αλεξία Καλαϊτζή

Στην Ελβετία, σε εξειδικευμένο εργαστήριο, έχει αποσταλεί το δείγμα της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα που κατήγγειλε τον ομαδικό βιασμό της σε πρωτοχρονιάτικο πάρτι από τρία άτομα σε πολυτελές ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», το δείγμα αποστέλλεται στο εξωτερικό ώστε να φανεί εάν σε αυτό θα ανιχνευθούν νέες ναρκωτικές ουσίες, που έχουν μπει στην αγορά τους τελευταίους μήνες και δεν υπάρχει ακόμα η δυνατότητα να προσδιοριστούν από τα αντίστοιχα ελληνικά εργαστήρια.

Σημειώνεται ότι το υλικό που θα αποσταλεί είναι δείγμα ούρων της νεαρής γυναίκας, το οποίο ελήφθη αργά το απόγευμα της 1ης Ιανουαρίου. Σύμφωνα με πηγές, η αποστολή δείγματος αίματος δεν θα είχε κάποιο νόημα καθώς στο αίμα οι ναρκωτικές ουσίες μένουν για λίγες ώρες, ενώ στα ούρα το χρονικό περιθώριο ανίχνευσης είναι μεγαλύτερο. Φυσικά, όσο πιο κοντά στην τυχόν λήψη ουσιών λαμβάνεται το δείγμα τόσο καλύτερα. Κατά τις υπάρχουσες πληροφορίες, τα αποτελέσματα των τοξικολογικών αναμένονται μέσα σε περίπου 10 ημέρες. Σε απάντηση χθεσινών δημοσιευμάτων που ανέφεραν ότι τα αποτελέσματα των τοξικολογικών έχουν ήδη βγει, η Αστυνομία εξέδωσε ενημερωτικό σημείωμα στο οποίο υπογράμμισε ότι δεν έχουν παραδοθεί ακόμη τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων που παραγγέλθηκαν από την αρμόδια υπηρεσία. «Υπάρχουν συνεχώς νέες ναρκωτικές ουσίες, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε όλο τον κόσμο, οι οποίες δεν μπορούν να ανιχνευθούν στα συμβατικά εργαστήρια και χρειάζονται εξειδικευμένα εργαστήρια, αντιδραστήρια και τεχνικές», σημειώνει η Κάκια Νικολάου, τέως διευθύντρια στο Τμήμα Αποκατάστασης Εξαρτημένων ΙΑΝΟΣ, στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τον Αντώνη Γούλα, καθηγητή Φαρμακολογίας στο τμήμα Ιατρικής του ΑΠΘ, το GHB δεν μένει πολύ καιρό στο αίμα, ενώ ανάλογα με την ποσότητα που έχει λάβει το άτομο και τις τεχνικές ανίχνευσης είναι ανιχνεύσιμο για περίπου 12 ώρες μετά τη λήψη του στα ούρα. «Στις βενζοδιαζεπίνες τα πράγματα είναι καλύτερα», αναφέρει ο ίδιος, καθώς στα ούρα μπορούν να ανιχνευθούν ακόμα και έπειτα από ημέρες.

Οπως αναφέρει ο καθηγητής, οι ουσίες αυτές είναι επικίνδυνες όσον αφορά τόσο το ψυχικό όσο και το οργανικό σκέλος, καθώς αφενός προκαλούν αμνησία, με αποτέλεσμα το άτομο που τις έλαβε να μη δύναται να θυμηθεί τι έχει γίνει, αφετέρου σε συνδυασμό με αλκοόλ ή σε μεγάλες ποσότητες είναι επιβλαβείς και μπορούν να προκαλέσουν ακόμα και τον θάνατο. Σε αντίθεση με τις τοξικολογικές εξετάσεις, χθες βγήκαν τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης στην οποία αναφέρονται εκχυμώσεις μαλακών μορίων δεξιού και αριστερού μηρού και κατά τη μεσότητα, αλλά και εκχύμωση αριστερής κνήμης, ενώ στο συμπέρασμα αναφέρεται ότι δεν δύναται να αποκλειστεί το ενδεχόμενο ασελγών πράξεων ή πράξεων συνουσίας.

Η 24χρονη θα βρεθεί ξανά μπροστά από την ανακρίτρια, καθώς κλήθηκε εκ νέου να καταθέσει. Ο δικηγόρος της κ. Μπίκα, Αθανάσιος Ζιώγας, σημείωσε πως είχε ζητήσει να εξεταστούν τα τηλέφωνα και τα μηνύματα της 24χρονης προς επιβεβαίωση των ισχυρισμών της γυναίκας, κάτι που θα πραγματοποιηθεί καθώς υπήρξε έκδοση εισαγγελικής διάταξης για άρση απορρήτου των τηλεφωνικών επικοινωνιών της νεαρής γυναίκας.

Με χθεσινή ανακοίνωσή του και με αφορμή την ανάκληση από το υπουργείο Πολιτισμού της έγκρισης της δωρεάς του Ιδρύματος international Foundation for Greece (IFG) για τον αρχαιολογικό χώρο της Δήλου, το Ιδρυμα Α.Γ. Λεβέντη διευκρινίζει ότι «δεν υφίσταται και ουδέποτε υφίστατο οποιαδήποτε σύνδεση ή σχέση μεταξύ των δύο οργανισμών». Υπογραμμίζει επίσης ότι το Ιδρυμα Α. Γ. Λεβέντη «δεν συνδέεται με οποιονδήποτε τρόπο με κανένα από τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα που φέρονται να σχετίζονται με την εν λόγω δωρεά και την υπό διερεύνηση υπόθεση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση