ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ερντογάν: Επαναξιολόγηση ενδεχόμενης στρατηγικής συνεργασίας με Ελλάδα

Όσα ανέφερε μετά από τις δηλώσεις του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στην Αμερική

ΚΥΠΕ

Πρέπει να αναθεωρήσουμε τη στρατηγική μας συνεργασία με την Ελλάδα, έπειτα από τις δηλώσεις Μητσοτάκη στην Αμερική, φέρεται να δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Γενί Σαφάκ, ο Τούρκος Πρόεδρος φέρεται να είπε ενώπιον της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματός του της οποίας προήδρευσε προ δύο ημερών ότι «θα μπορούσαμε να είχαμε συνομιλίες στρατηγικής συνεργασίας με την Ελλάδα, αλλά πρέπει αυτό να το επαναξιολογήσουμε μετά τις τελευταίες του δηλώσεις».

«Ο Μητσοτάκης είχε πει ‘Ας μην εμπλέκουμε τρίτους’, αλλά πήγε και μίλησε στην Αμερική. Πρέπει να αναθεωρήσουμε το ζήτημα της στρατηγικής συνεργασίας και εταιρικής μας σχέσης», φέρεται να πρόσθεσε ο κ. Ερντογάν.

Η τουρκική εφημερίδα Γενί Σαφάκ υποστηρίζει ότι μετά την συνάντηση Μαρτίου μεταξύ Ερντογάν – Μητσοτάκη στην Κωνσταντινούπολη η οποία άφησε πίσω της ένα θετικό κλίμα, τα ελληνικά αεροσκάφη άρχισαν να παραβιάζουν τον τουρκικό εναέριο χώρο

Σε σχέση με την θέση του Έλληνα Πρωθυπουργού ότι η Ελλάδα δεν θα δεχθεί ποτέ «λύση δύο κρατών στην Κύπρο» και την τοποθέτησή του για το ζήτημα πώλησης όπλων στην Τουρκία, η Γενί Σαφάκ σχολιάζει ότι έτσι τερμάτισε την ανοιξιάτικη διάθεση στις διμερείς σχέσεις Ελλάδας - Τουρκίας.

Τηλεφωνικές επαφές με Ρούττε και Τζόνσον

Στο μεταξύ, όπως μεταδίδεται, ο Τούρκος Πρόεδρος μίλησε χθες το βράδυ με τον Ολλανδό ομόλογό του Μαρκ Ρούτε και τον Βρετανό Πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον.

Κατά την τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Τζόνσον ο κ. Ερντογάν φέρεται να είπε ότι οι σχέσεις της Σουηδίας και της Φινλανδίας με άτομα και με τις εν λόγω οργανώσεις που βρίσκονται υπό τον έλεγχο της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK/YPG αποτελούν το κύριο πρόβλημα.

Ανέφερε ότι θέλουν να διασφαλίσουν ότι η Φινλανδία και η Σουηδία θα υποστηρίξουν τις αξίες του ΝΑΤΟ και ότι οι νόμιμες ανησυχίες της Τουρκίας θα αντιμετωπιστούν. Πρόσθεσε επίσης ότι η αντίδραση της τουρκικής κοινής γνώμης ενάντια στο αίτημα ένταξης στο ΝΑΤΟ των χωρών που υποστηρίζουν την τρομοκρατία, δεν πρέπει να αγνοηθεί.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

X