ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Andreas Ekström - Nikolaos Mavridis οι πρώτοι ομιλητές στο «Digital Agenda 19 Summit»

Το δεύτερο Digital Agenda Summit, θα αναδείξει και θα συζητήσει τα ζητήματα της παγκόσμιας ατζέντας με ευρωπαϊκή και περιφερειακή οπτική

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η οργανωτική επιτροπή του δεύτερου Digital Agenda 19 Summit με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνει τους δύο πρώτους ομιλητές στο διήμερο συνέδριο ψηφιακής εποχής που θα διοργανωθεί στις 15 και 16 Οκτωβρίου 2019 στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, τους Andreas Ekström και Nikolaos Mavrides.

Ο Andreas Ekström, βραβευμένος δημοσιογράφος, συγγραφέας και οραματιστής της ψηφιακής εποχής, κατάγεται από τη Σουηδία και είναι συγγραφέας επτά βιβλίων. Το πλέον γνωστό είναι το The Google Code, το οποίο είναι bestseller παγκοσμίως. Είναι τακτικός ομιλητής στα μεγάλα συνέδρια TEDX. Η θεματολογία του αφορά την τεχνολογία, τα μέσα επικοινωνίας, την πολιτική και τον πολιτισμό.

Ο Nikolaos Mavridis είναι ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Interactive Robots and Media Lab (IRML), γνωστός για τη συγγραφή πέραν των 80 συγγραμμάτων για την τεχνητή νοημοσύνη και τη ρομποτική. Έχει κάνει παρουσιάσεις και ομιλίες στα μεγάλα συνέδρια τεχνολογίας TEDX, Singularity University, αλλά και στο Παγκόσμιο Φόρουμ Δημοκρατίας στο Στρασβούργο. Οι πανεπιστημιακές του σπουδές περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων διδακτορικό από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ), πτυχία από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης (NYU), POLY, UCLA, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο κ.ά.

Το δεύτερο Digital Agenda 19 Summit, θα αναδείξει και θα συζητήσει τα ζητήματα της παγκόσμιας ατζέντας με ευρωπαϊκή και περιφερειακή οπτική: Την προσπάθεια για ένα καλύτερο και δικαιότερο διαδίκτυο, την ανθρώπινη πλευρά των δεδομένων, τη χρήση στης Τεχνητής Νοημοσύνης στην καθημερινότητα και στα μίντια, τις τεχνικές σχεδιασμού και την ανάπτυξη εφαρμογών παγκοσμίου επιπέδου, την παράλληλη (Viral) επικοινωνία, όπως αυτή διαμορφώνεται από τα σόσιαλ μίντια, την επανάσταση που φέρνει η ηλιακή ενέργεια και τη σημασία της ανάπτυξης υποδομών 5G και broadband για τη διασυνδεσιμότητα συσκευών και Μέσων Μεταφοράς (IOT).

Στόχος του Digital Agenda Cyprus είναι η καθιέρωση ως περιφερειακής σύναξης σημαντικών προσωπικοτήτων που μαζί με τους νέους συζητούν και αναπτύσσουν το μέλλον της ανθρωπότητας σε περιφερειακό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Εξίσου σημαντικός στόχος είναι και η ανάδειξη της Λευκωσίας ως πανεπιστημιακού κέντρου γνώσης και συζήτησης της ψηφιακής ατζέντας.

Για τον σκοπό αυτό έχουν ήδη προσκληθεί άνω των 50 σημαντικών ομιλητών. Από τώρα και μέχρι την ημέρα του συνεδρίου θα υπάρχουν τακτικές ανακοινώσεις για τους συμμετέχοντες, τη θεματολογία, αλλά και το πρόγραμμα. Stay tuned!

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.digitalagendacy.com

Το Digital Agenda Cyprus Summit είναι πραγματικότητα χάρη στη μεγάλη στήριξη της Cyta. Ευχαριστούμε επίσης την Τράπεζα Κύπρου, την Deloitte και τη Logicom. Σε αυτό συμμετέχουν τα σημαντικότερα εκπαιδευτικά/ ερευνητικά ιδρύματα της χώρας: Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο, Πανεπιστήμιο Κύπρου, Ινστιτούτο Γενετικής, Πανεπιστήμιο Φρέντερικ και RISE.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Geek: Τελευταία Ενημέρωση

Τέλος ο Internet Explorer το 2022

Τέλος ο Internet Explorer το 2022

Ένας από του πιο δημοφιλείς browser καταργείται οριστικά - Η Microsoft ανακοίνωσε τον Ιούνιο του 2022 ως ημερομηνία λήξης ...
Kathimerini.gr
 |  ΝΕΑ