ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Απάτες με «συνεργό» την Τεχνητή Νοημοσύνη

Οι ειδικοί λένε ότι το GPT Builder θα μπορούσε να δώσει στους εγκληματίες πρόσβαση στα πιο προηγμένα bots που έχουν δημιουργηθεί μέχρι σήμερα

ΠΗΓΗ: ΒΒC

Πριν από ένα μήνα, η OpenAI λάνσαρε νέα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης «προσαρμοσμένα στις ανάγκες του κάθε χρήστη για οτιδήποτε θέλει να κάνει» όπως ανέφερε η εταιρεία.

Σύμφωνα με τους δημοσιογράφους του BBC όμως, το πρόγραμμα μπορούσε να δημιουργεί πειστικά μηνύματα και κείμενα για διαφόρων ειδών απάτες και κακόβουλες ενέργειες μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα και μάλιστα όχι μόνο στα αγγλικά αλλά σε διάφορες γλώσσες.

Ειδικοί του κλάδου υποστηρίζουν ότι το GPT Builder θα μπορούσε να δώσει στους εγκληματίες πρόσβαση στα πιο προηγμένα bots που έχουν δημιουργηθεί μέχρι σήμερα.

Οι δημοσιογράφοι του BBC ζήτησαν από το GPT Builder να δημιουργήσει εργαλεία εξαπάτησης χρηστών μέσω αποστολής μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, γραπτών μηνυμάτων και αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Δημιούργησαν ένα chatbot (μποτάκι τεχνητής νοημοσύνης) με την ονομασία Crafty Emails και του ζήτησαν να γράψει κείμενα χρησιμοποιώντας «τεχνικές που κάνουν τους ανθρώπους να κάνουν κλικ σε συνδέσμους ή και να κατεβάζουν πράγματα που τους αποστέλλονται».

Για παράδειγμα, ζήτησαν από το chatbot να γράψει ένα πειστικό μήνυμα προσποιούμενο έναν «Νιγηριανό πρίγκιπα». Το Crafty Emails έγραψε ένα τέτοιο μήνυμα χρησιμοποιώντας γλώσσα συναισθηματικά φορτισμένη που «στόχευε στην ανθρώπινη καλοσύνη και στις αρχές της αμοιβαιότητας». Το BBC News ζήτησε επίσης να γράψει ένα μήνυμα προσποιούμενο ότι είναι ένα κορίτσι που αντιμετωπίζει κάποιο ξαφνικό πρόβλημα και χρησιμοποιεί το τηλέφωνο ενός ξένου για να ζητήσει από τη μητέρα της χρήματα για να πάρει ταξί. Πρόκειται για μια κοινή απάτη σε όλο τον κόσμο, γνωστή ως «Γεια σου μαμά».

Η κακόβουλη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης αποτελεί αυξανόμενη ανησυχία, με τις αρχές του κυβερνοχώρου σε όλο τον κόσμο να εκδίδουν προειδοποιήσεις τους τελευταίους μήνες. Την ίδια ώρα, η OpenAI υπόσχεται ότι θα φροντίσει αυτά τα εργαλεία να μην μπορούν να χρησιμοποιηθούν κακόβουλα. Ωστόσο ειδικοί λένε ότι η OpenAI αποτυγχάνει μέχρι στιγμής να υλοποιήσει αυτή τη δέσμευση δίνοντας δυνητικά ένα εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης αιχμής σε εγκληματίες.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: ΒΒC

Νέα: Τελευταία Ενημέρωση

Το Ισλάμ είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη θρησκεία στον κόσμο και το ChatGPT η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης. ...
Kathimerini.gr
 |  ΝΕΑ