ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ken Hughes, Αντρέας Νεοκλέους, Λεωνίδας Φυλακτού, Αντώνης Πολεμίτης στο Digital Agenda Cyprus Summit 2021

Θα διοργανωθεί στις 19 και 20 Οκτωβρίου 2021 στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας.

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η οργανωτική επιτροπή του 4ου Digital Agenda 21 Summit με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνει ακόμη τέσσερεις σημαντικούς ομιλητές στο διήμερο συνέδριο ψηφιακής εποχής που θα διοργανωθεί στις 19 και 20 Οκτωβρίου 2021 στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας.

Ken Hughes @KenHughesIE

Θεωρείται ένας από τους κορυφαίους αναλυτές της καταναλωτικής συμπεριφοράς στο παγκόσμιο. Με βάση την Ιρλανδία ταξιδεύει και συμμετέχει στα σημαντικότερα συνέδρια σε όλο τον κόσμο. Είναι τακτικός ομιλητής TEDX, διδάσκει σε πανεπιστήμιο και συμβουλεύει κορυφαίες εταιρείες για τη συμπεριφορά των καταναλωτών. Είναι η τρίτη του συμμετοχή στο DACy και φέτος θα εστιαστεί στις αλλαγές στη μετά πανδημία εποχή.

Αντρέας Νεοκλέους @neocland

Ο Αντρέας είναι ο άνθρωπος-κλειδί στον ψηφιακό μετασχηματισμό της Κύπρου. Ως επικεφαλής του μεγαλύτερου παρόχου υποδομών τεχνολογίας στη χώρα, πίεσε και πέτυχε την εισαγωγή του 5G εν μέσω lockdowns. Πριν αναλάβει CEO της CYTA δούλεψε σε πολυεθνικές (Goldman Sachs, Ericsson, MTN). Οι σπουδές του περιλαμβάνουν electrical and electronic engineering αλλά και PhD in Telecommunications στο Imperial College.

Λεωνίδας Φυλακτού @lphylactou

Ο καθηγητής Λεωνίδας Φυλακτού, πριν μετακομίσει στην Κύπρο στο Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής, διετέλεσε ερευνητής γενετικής με δική του ομάδα στο Oxford University στο επίκαιρο πεδίο της τεχνολογίας RNA. Σήμερα είναι Διευθύνων Σύμβουλος και Επιστημονικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Γενετικής Κύπρου, ίσως τον κορυφαίο ερευνητικό οργανισμό της χώρας.

Αντώνης Πολεμίτης @polemitis

Ο Αντώνης, με τεράστια εμπειρία στην ανώτερη εκπαίδευση, σε επενδυτικά ταμεία αλλά και στην ανάπτυξη λογισμικών, σήμερα ηγείται του μεγαλύτερου ιδιωτικού πανεπιστημιακού οργανισμού της χώρας, του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Με ιδιαίτερη γνώση και ενδιαφέρον στα κρυπτονομίσματα οι απόψεις του συχνά φιλοξενούνται από τα παγκόσμια δίκτυα ενημέρωσης (WSJ, USA Today, Wired). Έχει μεταπτυχιακό από το Harvard University, ενώ οι σπουδές του περιλαμβάνουν επίσης τα πανεπιστήμια Indiana και Sorbonne Paris IV.

Το 4ο Digital Agenda Cyprus Summit θα αναδείξει και θα συζητήσει τα ζητήματα της παγκόσμιας ατζέντας με ευρωπαϊκή οπτική στη μετά COVID-19 εποχή:

Η ψηφιοποίηση των κρατών, οι αλλαγές των καταναλωτών, το μέλλον της εργασίας, οι δραματικές αλλαγές στα μίντια και πώς θα ελεγχθεί η πανδημία και μαζί της η ιατρική επιστήμη. Η στροφή προς την ηλιακή ενέργεια και οι προοπτικές των χωρών της Μέσης Ανατολής, η εξέλιξη των πόλεων και πού το πάει η Λευκωσία, η φιλόδοξη προσπάθεια του ανθρώπινου γένους να μετοικήσει στο διάστημα.

Η νέα εποχή της διπλωματίας με τις εικονικές πρεσβείες (virtual embassies), η επιρροή των drones και τα όρια της τεχνολογίας τους, αλλά και αν οι γυναίκες είναι καλύτερες στη διαχείριση κρίσεων. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί, τέλος, στην ευρωπαϊκή «πράσινη συμφωνία» (green deal), τις προεκτάσεις της για την Ευρώπη αλλά και πώς επηρεάζει την Κύπρο και τη Μέση Ανατολή.

Στόχος του Digital Agenda Cyprus Summit είναι η καθιέρωσή του ως περιφερειακής σύναξης σημαντικών προσωπικοτήτων, που μαζί με τους νέους συζητούν και αναπτύσσουν το μέλλον της ανθρωπότητας σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Παράλληλος και εξίσου σημαντικός στόχος είναι η ανάδειξη της Λευκωσίας σε πανεπιστημιακό κέντρο γνώσης και συζήτησης της ψηφιακής ατζέντας.
Στο πλαίσιο του Digital Agenda Cyprus Summit έχει δημιουργηθεί μια συμμαχία αριστείας με τις εξής εταιρείες/οργανισμούς:
Το συνέδριο παρουσιάζουν η Τράπεζα Κύπρου και η CYTA. Στηρίζουν: Deloitte, Logicom και BMW. Συμμετέχουν τα ακαδημαϊκά ιδρύματα: Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο, Πανεπιστήμιο Φρέντερικ, Ινστιτούτο Γενετικής Κύπρου. Προωθεί τις ιδέες της η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΥΠΡΟΥ. Συνεργάτης logistics και τεχνολογικής υποστήριξης στην εμπειρία του συνεδρίου είναι ο διεθνής όμιλος Digitevents (Web Summit, Olympic Games etc.).

Για περισσότερες πληροφορίες και αγορά εισιτηρίων στο www.digitalagendacy.com/ 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Νέα: Τελευταία Ενημέρωση

«Αλλάζουν πάρα πολύ τα social media. Πάμε από την κοινωνική δικτύωση σε μέσα διανομής περιεχομένου με αλγοριθμικό τρόπο»
Kathimerini.gr
 |  ΝΕΑ