ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Λέξεις-προπαγάνδα είναι για τον Musk διαφορετικότητα, ισότητα και ένταξη

Ο δισεκατομμυριούχος είναι ο διευθύνων σύμβουλος και ο μεγαλύτερος μέτοχος της Tesla, της εταιρείας κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων

Money Review

Ο Elon Musk χαρακτήρισε το βράδυ της Παρασκευής τις λέξεις Διαφορετικότητα, Ισότητα και Ένταξη (Diversity, Equity and Inclusion – DEI) ως «λέξεις προπαγάνδας», παρά τις προσπάθειες της Tesla Inc. να προωθήσει τέτοιες πρωτοβουλίες.

«Διαφορετικότητα, ισότητα και ένταξη είναι λέξεις προπαγάνδας για τον ρατσισμό, τον σεξισμό και άλλους -ισμούς. Αυτό είναι εξίσου ηθικά λάθος με οποιονδήποτε άλλο ρατσισμό και σεξισμό. Η αλλαγή της κατηγορίας-στόχου δεν το κάνει σωστό!» αναφέρεται στην ανάρτηση του Musk στο Χ.

Ο δισεκατομμυριούχος είναι ο διευθύνων σύμβουλος και ο μεγαλύτερος μέτοχος της Tesla, της εταιρείας κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων, η οποία έχει καυχηθεί ότι οι υποεκπροσωπούμενες ομάδες αποτελούν την πλειοψηφία του εργατικού δυναμικού της στις ΗΠΑ. Η εταιρεία δεν απάντησε σε αιτήματα για σχολιασμό των απόψεων του Musk, που αυτός διατύπωσε με ανάρτησή του στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X, της οποίας είναι ιδιοκτήτης.

Η Tesla, με έδρα το Ώστιν και εργοστάσια στην Καλιφόρνια, τη Νεβάδα, το Τέξας και τη Νέα Υόρκη, δημοσίευσε την πρώτη έκθεσή της για τη διαφορετικότητα, την ισότητα και την ένταξη τον Δεκέμβριο του 2020. Πιο πρόσφατα, οι προσπάθειες DEI αποτέλεσαν μέρος της ετήσιας έκθεσης επιπτώσεων του κατασκευαστή ηλεκτρικών οχημάτων.

«Είμαστε υπερήφανοι που είμαστε μια εταιρεία με πλειοψηφία μειονοτήτων και με μεγάλη εκπροσώπηση εργαζομένων από κοινότητες που αγωνίζονται εδώ και καιρό για να ξεπεράσουν τα ιστορικά εμπόδια στην παροχή ίσων ευκαιριών στις ΗΠΑ», αναφέρει η έκθεση επιπτώσεων της εταιρείας για το 2022.

Η Tesla έχει διοργανώσει εκδηλώσεις πρόσληψης που απευθύνονται σε γυναίκες και φοιτητές ιστορικά μαύρων κολεγίων και πανεπιστημίων και ισπανόφωνων ιδρυμάτων, καθώς και διάφορες εσωτερικές εκδηλώσεις για να γιορτάσει την ποικιλομορφία των εργαζομένων. Διαθέτει επίσης αρκετές Ομάδες Πόρων Εργαζομένων και η εταιρεία το 2022 εγκαινίασε ένα εθνικό εσωτερικό ενημερωτικό δελτίο DEI.

Τον Φεβρουάριο του 2022, η υπηρεσία πολιτικών δικαιωμάτων της Καλιφόρνιας μήνυσε την Tesla για άκρατο ρατσισμό εκ μέρους των μαύρων εργαζομένων στο εργοστάσιο Fremont της εταιρείας. Τον Σεπτέμβριο, η ομοσπονδιακή Επιτροπή Ίσων Ευκαιριών Απασχόλησης μήνυσε επίσης την Tesla για την υποβολή μαύρων εργαζομένων σε σοβαρή ή διάχυτη φυλετική παρενόχληση.

«Η ενσωμάτωση είναι ευθύνη όλων μας», δήλωσε η Tesla στην έκθεση αντικτύπου. «Από την πρώτη ημέρα κατά την εισαγωγή, οι εργαζόμενοι εκτίθενται στις αρχές μας για τη Διαφορετικότητα, την Ισότητα και την Ένταξη (DEI) και ενθαρρύνονται να συμμετάσχουν σε Ομάδες Πόρων Εργαζομένων (ERGs) – με επικεφαλής παθιασμένα άτομα που ενδιαφέρονται για τη δημιουργία μιας ισχυρής κοινοτικής εμπειρίας εντός της Tesla».

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Money Review

Νέα: Τελευταία Ενημέρωση