ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Το Facebook κατηγορείται για παρακολούθηση χρηστών στο Instagram

Η εταιρεία αναφέρθηκε σε σφάλμα, το οποίο διορθώθηκε

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Σε μια νέα νομική μάχη καλείται να εισέλθει το Facebook μετά από μήνυση η οποία κατηγορεί την εταιρεία, ότι κατασκοπεύει χρήστες στο Instagram μέσω της μη εξουσιοδοτημένης χρήσης, της φωτογραφικής μηχανής των κινητών τους τηλεφώνων.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η αγωγή κατά του κοινωνικού δικτύου προήλθε μετά από αναφορές των ΜΜΕ τον Ιούλιο ότι η εφαρμογή φάνηκε να έχει πρόσβαση σε κάμερες συσκευών iPhone, ακόμα και όταν οι χρήστες, δεν τις χρησιμοποιούσαν. Το Facebook αρνήθηκε τις κατηγορίες και αναφέρθηκε σε σφάλμα του κώδικα, το οποίο ανέφερε ότι θα διορθώσει.

Στην καταγγελία που έγινε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Σαν Φρανσίσκο, η χρήστης του Instagram, Brittany Conditi, ισχυρίστηκε ότι η χρήση της κάμερας από την εφαρμογή είναι σκόπιμη και έχει σκοπό τη συλλογή «προσοδοφόρων και πολύτιμων δεδομένων των χρηστών».

«Με την απόκτηση προσωπικών δεδομένων των χρηστών, συμπεριλαμβανομένου και της τοποθεσίας των οικιών τους, τόσο το Instagram, όσο και το Facebook, μπορούν να συλλέξουν πολύτιμες πληροφορίες για τις αγοραστικές συνήθειες των χρηστών τους», αναφέρει η καταγγελία.

Το Facebook αρνήθηκε να σχολιάσει.

Παράλληλα, το Bloomberg προσθέτει, πως σε αγωγή που κατατέθηκε εναντίον της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης, το Facebook κατηγορείται ότι χρησιμοποιεί τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου (face-recognition) με σκοπό να συλλέξει παράνομα, βιομετρικά δεδομένα από περισσότερους από 100 εκατ. χρήστες.

Η εταιρεία αρνήθηκε τις κατηγορίες και σημείωσε ότι το Instagram δεν χρησιμοποιεί τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Νέα: Τελευταία Ενημέρωση